Q8 vil pumpe penge i tankstation på havn, men der er et benspænd

Q8 vil pumpe penge i tankstation på havn, men der er et benspænd
Q8-tanken ligger på en grund, som Rønne Havn ejer, og dermed kan en ændring af infrastrukturen på havnen tvinge Q8 til at forlade grunden og dermed lukke tankstationen. Og netop det har gjort, at Q8 har holdt igen med investeringer på grunden. Foto: Anders Liljeroth
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 25. JUN 2022 • 05:30

En ændring i trafikforholdene, når Bornholmslinjens nye færge Express 5 ankommer, har igennem den senere tid ført til spekulationer om, hvorvidt Q8-tanken på havnen kan blive liggende hvor den ligger. Og usikkerheden gør, at kæden ikke vil investere i en ny station med ny vaskehal og lynladere til kunderne. Men pengene til investeringen er der - hvis viljen også er, mener kædens chef, Gert Sørensen.

Når Bornholmslinjen fra næste år sætter en større færge ind på turen mellem Rønne og Ystad, vil det betyde, at der bliver behov for, at flere biler kan holde og vente på opmarchområdet på Rønne Havn. Rederiet mener ikke, området er stort nok, og det problem skal løses i samarbejde med Rønne Havn og Bornholms Regionskommune.

Nogle af løsningsforslagene vil betyde, at tankstationen Q8, der i en menneskalder har ligget på havnen i Rønne, skal lukkes eller flyttes et andet sted hen. Og sådan en flytning synes Q8 er en meget, meget dårlig idé. De vil nemlig rigtig gerne blive, hvor de er.

– Hele sagen har rigtig mange perspektiver, og der er blevet skrevet rigtig meget om området. Så vi er meget opmærksomme på, at der sker noget. Vi har igennem årene haft en fin dialog med havnen. Nu kommer det tættere på, og det er lidt svært at finde ud af, hvad der er op og ned i planerne. Det vi ser fra vores perspektiv er, at vi rigtig gerne vil blive på Bornholm. Vi har haft en plan i skuffen i mange år om, at vi gerne vil bygge tankstationen i Rønne om, fortæller kædechef hos Q8, Gert Jørgensen.

Q8-tanken ligger på en grund, som Rønne Havn ejer, og dermed kan en ændring af infrastrukturen på havnen tvinge Q8 til at forlade grunden og dermed lukke tankstationen. Og netop det har gjort, at Q8 har holdt igen med investeringer på grunden.

– Det er jo ikke nogen hemmelighed, at stationen i Rønne er en smule slidt i forhold til, hvad vi gerne vil tilbyde vores kunder. Og vi renoverer løbende vores stationer i hele landet. Vi er lige nu i gang med at ombygge alle vores shops, og vi er ved at installere el-ladestandere på alle vores anlæg. Og så har vi brugt rigtig mange penge på at opgradere vores vaskehaller, og det er jo noget, vi fortsætter med, fortæller Gert Jørgensen.

Vil rigtig gerne blive liggende

Placeringen af tankstationen på havnen i Rønne er perfekt for både de lokale og de mange tilrejsende der kommer med færgen. Og stationen er da også en fin forretning for Q8 i dag, og derfor vil kæden være ked af at skulle lukke eller flytte et andet sted hen.

– Jeg synes, naturligvis set fra et Q8-perspektiv, at havnen fortjener et ordentligt tilbud til de lokale og alle dem, der kommer til Bornholm. Og det er et rigtig fint anlæg for os, som vi meget gerne vil pumpe flere penge i – faktisk en hel del penge. For det er et sted, vi gerne vil være i mange år fremover, siger Gert Jørgensen.

Dermed mener han også, at der skal tænkes et fremtidsperspektiv ind i planerne.

– Det vi har i dag fungerer ganske fint. Vi har Starbucks-konceptet, vi har Meyers, og vi har et fuldt food-sortiment. Det er bestemt ikke, fordi vores udbud i forhold til vores konkurrenter er dårligere, men vi kunne bygge en mere attraktiv tanksstation, som også kunne dække de kunder, der kommer om to år og om fem år og om ti år. Så vi er klar til fremtiden.

Q8 er i gang med at installere lynladestandere på alle deres tankstationer i Danmark, netop for at imødekomme den ændring i bilparken, der er godt i gang. Dermed vil der også de kommende år komme flere turister til Bornholm i elbiler.

– I vores planer for stationen på Bornholm indgår, at vi vil ombygge hele shoppen, vi vil ombygge vaskehallen og opsætte el-ladestandere. I det hele taget sørge for at Rønne får en superlækker og indbydende tankstation. Som vi synes, at byen fortjener, fortæller Gert Jørgensen.

Et spørgsmål om vilje

Kædechefen vil være meget ked af, hvis der ikke kan findes en løsning, så tankstationen også i fremtiden kan ligge samme sted, ikke mindst på grund af de ansatte.

– Vi har en meget engageret medarbejdergruppe på tanken, som hver dag forsøger at gøre en forskel for alle de kunder, der kommer forbi, og vi vil da være rigtig kede af, hvis de skal miste deres arbejde, siger Gert Jørgensen.

Han håber derfor, at det kan lykkes at finde en løsning, der både kan gøre det muligt at sikre en effektiv overfart til Ystad og samtidg beholde det servicetilbud, en tankstation på havnen er.

– Nu har jeg jo ikke siddet med til de møder, der er holdt om hele den tekniske del, men jeg håber virkelig, det kan lade sig gøre at ændre på forholdene uden at flytte tanken. Det handler om noget vilje, mener jeg.

Er det realistitsk, at I vil åbne et andet sted, hvis I skal lukke den station, I har nu?

– Det kommer virkelig an på placeringen og på de økonomiske vilkår. De gode hjørner i Rønne, dem er der jo ikke så mange af. Den placering vi har i dag er rigtig fin, både i forhold til tilkørselsforhold for alle dem, der skal med og som kommer med færgen, men også til vores erhvervskunder. Så vi vil være rigtig kede af at skulle flytte.

Men som det er nu, vil planen for en ombygning af Q8-tanken i Rønne blive i skuffen.

Vil det sige, at I holder igen med at investere i anlægget på Bornholm, fordi I ikke ved, om I får lov til at blive?

– 100 procent sikkert. Men vi vil rigtig gerne investere kraftigt i stationen.

Hvad vil det kræve, før I investerer?

– Det kræver en længerevarende aftale på en del år. Hvis vi skal ud og bruge rigtig mange penge på investeringer, så skal vi naturligvis også have en rimelig tid til at kunne tjene pengene hjem igen.

– Vi vil rigtig gerne investere kraftigt på Bornholm. Og jeg mener også, at det vil gavne øen. Området er noget af det første man ser, når man kommer til øen, så det skal være tip-top. Og det er også det sidste, man ser, når man forlader øen, så det skal helst være et flot farvel til Bornholm igen, for dem der skal med færgen hjem, lyder det fra kædechef hos Q8, Gert Jørgensen.