PtX på Bornholm? Det kan kræve betaling fra Beof at konkurrere med grønne brændstoffer fra Marokko

PtX på Bornholm? Det kan kræve betaling fra Beof at konkurrere med grønne brændstoffer fra Marokko
DTU-professor Marie Münster (nummer to fra højre) er en af forfatterne til den EU-støttede undersøgelsen, der beskriver mulighederne for at etablere produktion af brint eller grønne brændstoffer på Bornholm, når Energiø Bornholm står klar i 2030. Foto: Torben Østergaard Møller
NYHED | ABONNENT | 16. SEP 2023 • 11:00
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED | ABONNENT
16. SEP 2023 • 11:00

Hvis ikke de bornholmske forsyningsselskaber er interesseret i at købe overskudsvarme og ilt til en pris, der sikrer ekstra indtægter til et power-to-X-selskab, kan det blive svært at klare sig i den internationale konkurrence, vurderer DTU-professor. Andre lande som Marokko besidder med kombinationen af sol- og vindenergi bedre energiressourcer til PtX end i Østersøen, men Bornholm har med beliggenheden tæt på et brinthungrende industriland som Tyskland andre fordele.

På et pressemøde i Rønne torsdag og i pressemeddelelser, som Port of Roenne A/S udsendte på både dansk og engelsk, præsenterede partnerne de første konklusioner fra en længe ventet undersøgelse om mulighederne for at bygge power-to-X-anlæg på Bornholm i forbindelse med energiøen.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.