Parter løfter sløret: Energiøen er en mulighed for lokale virksomheder

Parter løfter sløret: Energiøen er en mulighed for lokale virksomheder
Business Center Bornholm vil øge chancen for, at lokale virksomheder får del i de mange udbud, der vil være i forbindelse med etablering af landanlæg og havvindmøllepark i forbindelse med Energiø Bornholm. Visualisering: Energinet
NYHED | ABONNENT | 23. JUN 2022 • 07:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
23. JUN 2022 • 07:30

Business Center Bornholm sætter lokale virksomheder sammen med Energinet og Ørsted, der vil fortælle, hvordan udbud kommer til at foregå i forbindelse med arbejdet med energiøen.


Med energiøen bliver Bornholm et af Danmarks nye knudepunkter inden for vedvarende energiproduktion. Det skal gerne bidrage til at styrke og udvikle det lokale erhvervsliv, mener man i Business Center Bornholm.

Der skal løses mange opgaver undervejs, og dem kan lokale virksomhed lige så godt løse som konkurrenter ovrefra eller fra udlandet. For at øge chancen for at det sker, sætter erhvervscentret det lokale erhvervsliv sammen med Energinet og Ørsted.

Formålet er at fortælle virksomhederne, hvordan etableringen af energiøen kan give dem mulighed for at være med i de mange udbud, der vil være i forbindelse med etablering af landanlæg og havvindmøllepark.

Det fremgår af Business Center Bornholms hjemmeside.

Præge udviklingen

På mødet vil Energinet og Ørsted præsentere udbudsprocesserne i forbindelse med etablering af landanlæg og havvindmølleanlæg, og lokale virksomheder vil dele ud af de erfaringer, der på nuværende tidspunkt er opnået fra tidligere anlægs- og offshore-projekter.

Deltagerne vil få et indblik i den overordnede vision for Energiø Bornholm og Nationalt Center for Grøn Energi og høre om det arbejde, der gøres for at skabe fokus på Bornholm som Østersøens fyrtårn for udnyttelse af grøn energi.

Samtidig får de mulighed for at præge udviklingen og udformningen af deres digitale indgang til fremtidige udbudsinformationer i forbindelse med Energiø Bornholm. Overordnet skal den gerne sikre, at de bornholmske virksomheder har detaljerede informationer om blandt andet kommende udbud, underentrepriser og udbudsprocesser.

Forudsætningen er dog, at de lokale virksomheder spiller med, og derfor opfordrer Business Center Bornholm dem til at byde ind med deres behov og deltage aktivt i arrangementet, som foregår i aulaen på det tidligere uddannelsescenter på Snorrebakken den 27. juni.