Opdateret: Bageri stopper salg af brød

Journalist
Brødre Bageri i Tejn er ved at blive væltet af travlhed. Derfor skærer butikken åbningstiderne ned og satser på pizzaer og kager.
Man plejer at sige, at travlt er godt, men det kan også blive for meget af det gode.
Sådan forholder det sig lige nu for et af Bornholms mest succesrige iværksættereventyr, nemlig det populære Brødre Bageri i Tejn.
Allerede i sidste uge blev det første travlhedsflag hejst, da bageriet onsdag meddelte på facebook, at butikken ville holde ekstraordinært lukket i tre dage.
Begrundelsen var travlhed.
"Vi kan simpelhen ikke følge helt med, selv om vi alle løber så stærkt vi kan, og vi er derfor nødt til at holde lukket de næste par dage for at kunne fylde hylderne op igen", lød det i udmeldingen fra Brødre Bageri.
Bageriet genåbnede lørdag klokken 7 med salg af croissanter, spandauer og brød.
Efter en travl weekend lagde bageriet mandag formiddag endnu et opslag ud på det sociale medie:
"Vi lukker brødudsalget den kommende tid for at fokusere på pizza og kager", lyder beskeden denne gang.
Samtidig skæres en stor luns af åbningstiden, og årsagen til det er en konsekvens af fortsat travlhed: Arbejdspresset i højsæsonen har simpelthen været for stort i det lille bageri. "Vi er blevet overvældet af den store interesse", lyder det i opslaget, "sommerpresset har været en tand større, end vi har kunnet holde til".
Det duer ikke i længden, lyder det videre, samtidig med at Brødre Bageri understreger, at man er kommet for at blive, og at flere ansatte har bosat sig på Bornholm: "Det kan vi kun, hvis arbejdsforholdene for os og vores ansatte er gode."
Bageriet i Tejn åbner fremover klokken 13.00 i stedet for klokken 7.00.
Overrumplet
– Jeg tror, at vi er blevet overrumplet over, hvor mange flere kunder, vi har forhold til sidste år, siger Sif Pedersen fra Brødre Bageri.
Situationen hænger også sammen med, at det er svært at finde bagere, siger hun og oplyser, at man kun har én bager, men til gengæld syv-otte pizzabagere.
– Vi er stadigvæk et pizzeria og kagested, og vi vil gerne kunne være her for bornholmerne til efteråret og forhåbentlig resten af året. Det gør vi bedst ved at drosle lidt ned nu, så vi ikke brænder helt ud, siger Sif Pedersen.
Har ambitionerne været for høje?
– Nej, og vi ser det ikke som et nederlag, at vi passer på os selv. Vi vil gerne være her for kunderne, men det skal først og fremmest være sjovt at være her. Vores helbred og vores ansattes helbred vægter højest. Det vil vi ikke gå på kompromis med, siger Sif Pedersen.
Hvilke reaktioner får I fra kunderne?
– Selvfølgelig er der nogle, der er trætte af, at de ikke kan få brød. Men heldigvis er de fleste søde, og lokalmiljøet bakker helt vildt op om os. De er glade for, at der kommet mere liv i byen.
Sif Pedersen lægger vægt på, at det stadig er muligt at komme ind og spise alle måltider i Brødre Bageri.
– Vi har både pizzaer, frisksmurte sandwiches, to store kageskabe, pasta med pesto, yoghurt med granola, oste og vin. Brødbagningen bliver også genoptaget, men vi ved ikke hvornår, slutter Sif Pedersen.

MEST LÆSTE
Glem ikke Sovjets sande ansigt

Å rekorera
(med tryk på tredje stavelse) at rekvirere.
OM BORNHOLMS TIDENDE
LÆS AVISEN DIGITALT
Læs avisen på din computer
Download app til Apple
Download app til Android
Ansvarshavende chefredaktør: Kristoffer Gravgaard.
Bornholms Tidende, Nørregade 11-19, 3700 Rønne.
Hovednummer: 56903000. Redaktion: 56903081. CVR nr: 35244115
© Bornholms Tidende Tekst, grafik, billeder, video, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. Bornholms Tidende forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indhold med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11b og DSM-direktivets artikel 4".
Generelle handelsbetingelser | Cookie- og Privatlivspolitik | Cookiedeklaration