Ølbar tømmer hanerne: Gratis øl til de lokale

Ølbar tømmer hanerne: Gratis øl til de lokale
Ditlev Husum ser frem til at have en hel sommer på Bornholm. Foto: Sarah Thun Kristensen
NYHED | ABONNENT | 2. MAJ 2024 • 15:30
NYHED | ABONNENT
2. MAJ 2024 • 15:30

Der er gang i forberedelserne hos Mikkeller i Aarsdale. Torsdag aften tømmer de nemlig hanerne og deler gratis øl ud til de lokale, og så er sæsonen skudt i gang.

Siden åbningen i 2019 har Mikkeller haft tradition for at invitere de lokale forbi til en lille forfest, inden sæsonen starter for alvor. Sådan også i år, hvor åbningsdagen bliver fredag den 3. maj. Torsdag aften er de lokale derfor inviteret forbi til gratis øl.

– Noget af det sjove ved at være placeret her i Aarsdale er, at folk kigger forbi og siger hej. Det kan vi mærke i de her dage, hvor vi går og gør klar, at folk gerne lige stikker hovedet ind, fortæller Mathias Bjarnø. Han er driftschef for Mikkellers danske lokationer, og i denne uge er han taget til Bornholm i embeds medfør.

Ditlev Husum, som er daglig leder, er nemlig lige startet 1. maj, og sammen har de to gjort den gamle fiskefabrik klar til genåbning. Ligesom de tidligere år vil fokus være på burger og fritter - selvfølgelig kombineret med forskellige øl-oplevelser fra ikke mindre end 15 ølhaner.

– Stedet her er noget helt specielt, så vi glæder os til at åbne igen og forhåbentlig have en masse gæster, fortæller Mathias Bjarnø, inden en cykel stopper ind, og en ældre mand hilser på.

Den 85-årige hedder Jørgen, og han skal bare lige høre til, hvordan det går og have bekræftet, at det er i aften, man skal slå et smut forbi for en hyggelig aften med våde varer uden beregning.

– Jeg er gammel fisker, og det var jo her, vi afleverede vores fisk. Så var der 20 medarbejdere, som stod og fileterede torsk, fortæller han lidt nostalgisk.

Sidste år gik han dog på pension, og båden blev hugget op, så nu er der mere ro på. Han understreger igen, at han glæder sig til at kigge forbi senere, inden han kører videre.

– Det er sådan noget, jeg bare elsker ved at være her på Bornholm, fortæller Ditlev Husum.

Han bor nemlig i København til daglig, og der er folk ikke meget for at hilse på hinanden, sludre på gaden eller holde øjenkontakt, fortæller han med et smil.



Mathias Bjarnø har ansvaret for de danske barer og restauranter. Foto: Sarah Thun Kristensen

 

Sover i shelter

Den nye daglige leder er 25 år, og han forelskede sig instinktivt i Bornholm, da han for otte år siden var på ferie i højsommeren. Her gik han hele kyststien rundt, sov i shelters og mødte en masse spændende mennesker, som alle var imødekommende og venlige.

– Så fandt jeg bare ud af, at jeg havde brug for lige at komme tilbage hertil en gang om året, så det har jeg gjort siden, og at jeg i år kan kombinere det med at arbejde, det er jo helt fantastisk, fortæller Ditlev Husum.

Han har dog taget samme overnatningsmetode i brug, som da han var her for otte år siden. Han sover nemlig i en shelter, mens han venter på, at et tagtelt til hans bil ankommer.

– Indtil videre er der mange, der er kommet forbi, når jeg er ved shelteret, og de siger hej, og så får man en sludder, så det er virkelig hyggeligt, fortæller han.

Han ser frem til sæsonen, der skal til at starte, og han håber, at den blandt andet vil byde på ansigter, som når at blive kendte i løbet af sommeren.

– Jeg håber, at folk kommer igen og igen, så man lærer nogen at kende. Jeg ved godt, at det nok bare bliver travlt lige i højsæsonen, men det der med at der kommer nogen, man ved hvem er. Det glæder jeg mig til.

Torsdag aften er der åbent hus for lokalsamfundet, hvor hanerne fra sidste år bliver tømt, og øllet deles gratis ud, og så starter sæsonen for alvor fredag klokken 11.00, hvor stedet åbner med normale priser, burgere og friske fadøl.



85-årige Jørgen holder ind på cyklen for at høre til, hvordan det går. Foto: Sarah Thun Kristensen

 

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT