Nye maskiner ordner både græs og sne i lufthavnen

Nye maskiner ordner både græs og sne i lufthavnen
Bornholms Lufthavn har købt to hjullæssere; den ene i Weidemanns røde farve, den anden i lufthavnsgul, men ellers helt ens. På billedet ses salgskonsulent Jens Andersen fra Stemas, servicepartner Flemming Kofod fra Munkedal Service, driftsleder Martin Rotvit fra Bornholms Lufthavn og teknisk chef Henrik Bach Jensen fra Stemas. Eget foto
NOTITS | 24. MAR 2023 • 14:00
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
24. MAR 2023 • 14:00

Bornholms Lufthavn har købt to maskiner, der er nemme at bruge, og som let kan skifte mellem græsklipning og snerydning.

Bornholms Lufthavn har været på indkøb. Den har skaffet sig to maskiner, som både kan klippe græs og rydde sne. De er valgt, fordi de er lette af bruge.

– Vi har omkring 20 medarbejdere, der nemt skal kunne hoppe i en maskine og rydde sne. Vores nye Weidemann er enkle maskiner. Når man kender den ene, kender man også den anden, forklarer driftsleder Martin Rotvit i Bornholms Lufthavn i en pressemeddelelse.

De to Weidemann-maskiner blev valgt i samråd med en salgskonsulent, og efter at Martin Rotvit havde skitseret lufthavnens behov, faldt valget på den godt fem ton tunge model 3080.

– Vi har ganske mange redskaber, som maskinerne skal kunne bruge. Sneplov, kost, tre forskellige græsklippere og pallegafler skal kunne skiftes så simpelt og hurtigt som muligt, siger Martin Rotvit.

Servicepartner

Det er virksomheden Stemas, der importerer Weidemann i Danmark, og den har i Flemming Kofod hos Munkedal Service en servicepartner på Bornholm. Han fik alle redskaberne med hjem og sørgede så for at tilpasse hydraulik og hurtigskift, så det fungerer upåklageligt.

– Det er ganske simpelt og tager ingen tid at skifte mellem kost og sneplov. Heller ikke for de medarbejdere, der ikke kører ret meget i læssemaskinerne. Samtidig er der et rigtig godt overblik, når vi kører med redskaberne, og maskinernes knækstyring gør dem nemme at manøvrere – også når der skal fejes på en godt fyldt parkeringsplads, siger lufthavnens driftsleder.

De to maskiner er både helt ens og lidt forskellige. Den ene har originalfarven rød, mens den anden er gul.

– Vi købte først en, og da den viste sig helt at leve op til forventningerne, købte vi en mere. Men på grund af strammere regler om gul farve på køretøjer, der kører tæt på landingsbane og forplads, fik vi den anden til at blive gul. Så nu har vi to nøjagtig ens maskiner, bortset fra at den ene er rød og den anden gul, siger Martin Rotvit.

De to hjullæssemaskiner har afløst noget ældre maskineri.