Nye ejere i Nexø-virksomhed: 'Mere nostalgi end benhård forretning'

Nye ejere i Nexø-virksomhed: 'Mere nostalgi end benhård forretning'
El-Supply i Nexø har været på Kurt Tranbergs hænder de sidste 37 år. Nu overgår det til nye ejere. Arkivfoto: Allan Rieck
NYHED | ABONNENT | 25. JAN 2023 • 05:30
NYHED | ABONNENT
25. JAN 2023 • 05:30

Henrik Kofod er en af ejerne bag elektronikvirksomheden El-Supply. Det betyder, at Kurt Tranberg fra 1. februar kan gå på pension, mens virksomheden fortsætter stort set som den altid har gjort.

Fra den 1. februar er det ikke længere 70-årige Kurt Tranberg, der har nøglerne til Industrivej 2 i Nexø, hvor elektronikbutikken El-supply er blevet solgt videre til Henrik Kofod og Christian Møller Petersen.

Som kunde i butikken, kommer man dog ikke til at opleve en stor forskel.

– Det kører videre som det plejer med de samme medarbejdere, fortæller Henrik Kofod til Tidende.

– Vi har bare en interesse i elektronik, og vi synes, at det ville være synd, hvis butikken forsvandt fra Bornholm, så vi hoppede på den.

Han er begejstret for at El-supply er god elektronikforhandler både på Bornholm, men den er også en god spiller på landsplan.

– Der kan de være med, og det skal vi også fortsætte med at være.

At der også er lidt nostalgi med i overtagelsen af det 37 år gamle firma, det kan den nye ejer ikke afvise.

– Jeg har handlet hos El-supply siden Kurt (Tranberg red.) lå lige uden for Nexø og havde forretningen i sin garage. Og så er det jo bare fedt, at vi kan være med til at føre det videre, fortæller han.

– Det er nok mere nostalgi, end det er benhård forretning.

Ingen markering af overgangen

Han mener dog heller ikke, at der er nogen grund til at lukke en forretning, der kører fint, og på sigt er det også planen, at forretningen skal køre videre ligesom den altid har gjort, dog bliver der måske et større fokus på udvikling af elektronik, forestiller han sig.

– Vi har ikke lagt os fast på noget endnu, så indtil videre kommer det bare til at være som det plejer.

Der kommer heller ikke nogen reception eller på andre måder en markering af, at der er kommet nye ejere. De lader det være op til Kurt Tranberg selv, at markere sin egen afgang, men når de træder til, forventer de, at det bliver en stille og rolig overtagelse, hvor de fører noget videre, som en anden har lagt liv og sjæl i.

Hvor meget de selv kommer til at være til stede i forretningen i Nexø, det er endnu uvist. De ejer også virksomheden Lufthavnsteknik Aps. Den drives dog fuldstændig adskilt fra den nye virksomhed, El-Supply, fortæller Henrik Kofod.

– Et eller andet sted virker det bare meget naturligt at fortsætte med at give danskerne og bornholmerne muligheden for at handle elektronik hos El-supply.