Ny butik åbnet i Rønne

Ny butik åbnet i Rønne
Mona og Paal Andersen var spændte på at kunne slå dørene op. Foto: Jesper Dollerup Merved
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 12. JUN 2022 • 05:30
NYHED | RØNNE | ABONNENT
12. JUN 2022 • 05:30

Stålegade i Rønne har fået ny butik. I et tidligere Carlsberg depot, der er blevet sat i stand, er der nu åbnet for en anderledes butiksoplevelse, lyder det fra ejerne. 

En ny butik i Rønne så for første gang dagens lys lørdag formiddag.

Depotet, som sæsonbutikken hedder, drives af parret Mona og Paal Andersen, og de slog dørene op på Stålegade 8 i Rønne klokken 10, hvor de kunne byde velkommen.

– Det er dejligt at åbne. Vi har glædet os meget og har lagt en masse kræfter i at få det færdigt, men man er også lidt nervøs, fortæller Mona Andersen til Tidende og uddyber, hvad tanken bag Depotet er.

– Vi vil gerne lave en lidt anderledes butik her i Rønne, hvor vi kombinerer lokale varer med lidt nyt, lidt fairtrade, og noget vi selv laver og sætter i stand, siger hun.

Parret flyttede til Bornholm for halvandet år siden, fordi de trængte til nye udfordringer, og da de første gang så baglokalet, hvor butikken nu er placeret, faldt de pladask for det. Også selvom der var en del, der skulle sættes i stand, da de overtog det.

– Det er et gammelt Carlsberg depot – deraf navnet Depotet. Bagefter har der været glarmestre og så tror jeg, det var en fritidsmekaniker, der havde en masse motorcykler, som han reparerede herinde. Så der var lidt, der skulle laves, siger Paal Andersen.

Depotet havde første åbningsdag lørdag. Foto: Jesper Dollerup Merved

Godt med nye eventyr

Parret er kommet til Bornholm fra Amager, hvor Mona Andersen havde sin egen helsekostbutik, og hun arbejder i dag også stadig ved siden af i en helsekostbutik i Rønne. Paal Andersen har derimod aldrig prøvet at stå i butik før, så det er helt nyt territorie.

– Det er også lidt sjovt at prøve noget helt nyt i en lidt sen alder. Det er godt med nogle nye eventyr. Bedre sent end aldrig, siger Paal Andersen.

Når man åbner en helt ny butik, så kan det godt være lidt svært at vide på forhånd, hvordan det bliver taget imod hos kunderne. Men selvom parret selvfølgelig håber, at der en masse, som synes butikken er spændende, så er det ikke altafgørende, hvor meget man sælger til at begynde med.

– Vi gør det i første omgang, fordi vi gerne ville prøve at lave noget sammen. Så det handler om, at vi gerne vil hygge os med det. Ideen er ikke, at vi skal blive millionærer på det, fortæller Paal Andersen.