– Det bliver en vinterting. Jeg tror, det er svært at gøre om sommeren, for der skal hele tiden produceres brød. Men nu har vi tid til at lege lidt, og der er mulighed for at udnytte aftenerne.
Sidste år prøvede bageriet lidt med nogle pizzaaftener i samarbejde med Ma Teo, og det gik rigtig godt. Derfor mener Mads Frederiksen, at det er en ret god udvidelse af konceptet i Svaneke Brød, at man laver nogle surdejsbunde, der virkelig smager af brød og ellers kører videre med danske produkter og økologi så vidt det er muligt.
– Det rører virkelig på sig, efter vi har sagt, at vi begynder at lave det. Folk begynder virkelig at snakke, og der mangler bare noget take-away i Svaneke om vinteren, så jeg er bare glad for, at jeg kan være med til at lave det.
Han er ikke informeret om, at der er opsat nogle konkrete mål for, hvad der skal komme ud af pizza-indsatsen i løbet af vinteren. Måske noget med at skabe noget liv i byen i en tid, hvor det ikke er alle, der holder åbent. Ligesom bageriet sidste år kørte med suppetorsdag, hvor folk kunne stikke hovedet ind og købe en skål suppe.
– Vi prøver det af og ser om der er nogen, der har noget interesse for det. Så starter vi med fire pizzaer på menukortet, og så må vi lige se om vi sælger 20 eller 100 pizzaer, smiler han.