Mads er klar med vinterpizza i Svaneke
Byen mangler noget take-away om vinteren, og derfor er Svaneke Brød snart klar med weekendpizza i de kolde måneder.
Allerede da Mads Frederiksen flyttede til Svaneke sidste år og fik job hos Svaneke Brød nævnte han, at han har en passion for pizza. I virkeligheden flyttede han faktisk til Bornholm for at lave pizza, og den drøm tog hans chef i bageriet rigtig godt imod.
– Jeg sagde til jobsamtalen, at jeg har en madvogn i København, hvor jeg har lavet pizza til events og i kolonihaveforeningen. Så tror jeg bare, at de var åbne overfor, at det kunne være en mulighed, fortæller han, da Tidende møder ham i Svaneke.
– Så der har været lidt snak om det hele tiden, og der er bare ikke noget pizza i byen lige nu, så det er helt oplagt.
Nu hvor sommeren med de svimlende mange turister er ved at være ovre, er der nemlig ikke helt så travlt i bageriet, og det betyder, at der er tid til at tænke ud af boksen og til at holde lidt aftenåbent.
– Det bliver en vinterting. Jeg tror, det er svært at gøre om sommeren, for der skal hele tiden produceres brød. Men nu har vi tid til at lege lidt, og der er mulighed for at udnytte aftenerne.
Sidste år prøvede bageriet lidt med nogle pizzaaftener i samarbejde med Ma Teo, og det gik rigtig godt. Derfor mener Mads Frederiksen, at det er en ret god udvidelse af konceptet i Svaneke Brød, at man laver nogle surdejsbunde, der virkelig smager af brød og ellers kører videre med danske produkter og økologi så vidt det er muligt.
– Det rører virkelig på sig, efter vi har sagt, at vi begynder at lave det. Folk begynder virkelig at snakke, og der mangler bare noget take-away i Svaneke om vinteren, så jeg er bare glad for, at jeg kan være med til at lave det.
Han er ikke informeret om, at der er opsat nogle konkrete mål for, hvad der skal komme ud af pizza-indsatsen i løbet af vinteren. Måske noget med at skabe noget liv i byen i en tid, hvor det ikke er alle, der holder åbent. Ligesom bageriet sidste år kørte med suppetorsdag, hvor folk kunne stikke hovedet ind og købe en skål suppe.
– Vi prøver det af og ser om der er nogen, der har noget interesse for det. Så starter vi med fire pizzaer på menukortet, og så må vi lige se om vi sælger 20 eller 100 pizzaer, smiler han.
Hvis det stikker helt af, så er der en anden af de ansatte i bageriet, der også har pizzaerfaring, men til en start er det tanken, at det er Mads Frederiksen, der kommer til at stå i weekenden og lave og sælge pizzaer.
– Vi fik lige det sidste på plads i går. Det bliver lidt klassisk i starten - noget tun med fennikel, estragon og citronskal, en kartoffelpizza, ostepizza og en mortadella med pistacie. Det bliver mega nice, fortæller han begejstret.
Selvom det bliver "lidt klassisk", så er der dog et stykke vej til pepperoni og margarita, og han ved ikke, hvad der sker til foråret, hvis det bliver en kæmpe succes. Han har dog svært ved at forestille sig, at der er arbejdstid til det, når højsæsonen igen banker på.
– Når foråret kommer, så pibler det jo frem med alle mulige andre tilbud.
Mads Frederiksen regner med at der bliver sat gang i pizza-projektet i løbet af uge 42.
45 børn skal genhuses
Lad læretid tælle som fuldtidsarbejde
NYT JOB
MEST LÆSTE
Krydstogtskibe og forurening

En sijllavitta
‘Sijllagjæl’ (indvolde fra sild) som man klaskede op på en væg i forskellige figurer, fx et ansigt, for at forskrække folk om natten, idet det lyste (fosforescerede). Teinnæs illustrerer ordet med følgende citat: ‘Pass du på, ønte varr så vikti, æjlla kajn du tro jâ ska lawa dai en sijllavitta’.
OM BORNHOLMS TIDENDE
LÆS AVISEN DIGITALT
Læs avisen på din computer
Download app til Apple
Download app til Android
Ansvarshavende chefredaktør: Kristoffer Gravgaard.
Bornholms Tidende, Nørregade 11-19, 3700 Rønne.
Hovednummer: 56903000. Redaktion: 56903081. CVR nr: 35244115
© Bornholms Tidende Tekst, grafik, billeder, video, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. Bornholms Tidende forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indhold med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11b og DSM-direktivets artikel 4".
Generelle handelsbetingelser | Cookie- og Privatlivspolitik | Cookiedeklaration