– Hvis man skal følge de overenskomstmæssige retningslinjer, så skal man jo i Arbejdsretten, hvis de ikke genoptager arbejdet straks. De må jo ikke strejke, så på den måde er der ikke så meget at rafle om. Vi følger de regler og aftaler, der er, siger Morten Rask.
Lønforhandlingerne gået i hårdknude
Arbejdsnedlæggelsen skyldes, at forhandlingerne om en ny lokalaftale mellem Jensen Denmark og metalarbejderne samt de ufaglærte er gået i hårdknude.
Konkret drejer uenigheden sig om, hvordan man i lokalaftalen sikrer reallønnen, hvilket vil sige, at lønnen skal stige lige så meget som prisudviklingen. I den nye overenskomst er der sikret en lønstigning på fire procent over de to år, men det indhenter i sig selv ikke den tabte realløn, som prisstigningerne i 2022 forårsagede. Der er derfor lagt op til, at det skal sikres lokalt hos virksomhederne, og det er altså her, at konflikten hos Jensen Denmark er opstået.
Derudover skulle medarbejderne hos Jensen ifølge Tidendes oplysninger mene, at virksomheden har været tilbageholdende med lønnen særligt under corona, hvor medarbejderne strakte sig langt for, at virksomheden skulle klare sig så smertefrit som muligt. Og nu hvor corona er overstået, og omsætningen er steget markant hos Jensen, føler medarbejderne ikke, at de får noget igen for den indsats.