Ingen Beof-millioner i borgernes lommer
Bornholms forsyningsselskab Beof kan binde en sløjfe på 2024 med et millionoverskud på 72 millioner kroner.
Det er en stolt administrerende direktør af Bornholms Energi og Forsyning, der kan præsentere et millionoverskud i virksomheden.
Det drejer sig om et overskud på 72 millioner kroner for 2024. Det oplyser forsyningsselskabet i en pressemeddelelse.
– Jeg er rigtig godt tilfreds med, at vi både formår at drive en sund forretning i balance samtidig med, at vi kan holde prisen på vand, varme og spildevand på et niveau, der ligger under den generelle prisudvikling, udtaler Claus Andersen.
Det er ikke første år, at selskabet står med et stort plus på kontoen. Også for 2023 landede Beof et overskud på 83 millioner kroner.
I år skyldes en stor del af forsyningsselskabets overskud selskabets investeringer i aktiver og obligationer. Selvom verdenssituationen har fået selskabets værdipapirer til at gå op og ned, så er det lykkedes virksomheden at komme ud med et overskud i 2024.
Går ikke til bornholmerne
Selvom selskabet har et stort overskud, vil det af flere årsager ikke ende i bornholmernes lommer.
– Hvis vores ejere, som er regionskommunen, ønsker at få udbetalt vores overskud, altså udbytte, så vil det årlige bloktilskud som kommunen får fra staten blive modregnet med 60 procent. Vi kan kun føre en begrænset del af overskuddet ind i vores vand, varme og spildevandsforretninger, da lovgivningen dikterer, at udgifter og indtægter i den slags selskaber skal balancere, lyder det fra Jonas Krøier Hansen, der er økonomidirektør, i pressemeddelelsen.
Men det store overskud vil derimod gavne bornholmerne på andre måder. For ifølge Helle Munk Ravnsborg, der er forperson for selskabets bestyrelse, bliver overskuddet brugt på investeringer, der skal bidrage til en grøn og sikker forsyning.
Det drejer sig for eksempel om renovering af ældre vindmøller og installering af batterier på gamle kulkraftværker.
– På den længere bane står vi over for store investeringer, når vi skal finde ud af, hvordan vi kan producere vores fjernvarme på grøn strøm frem for på halm og træflis. Det er alle eksempler på betydelige investeringer, der er helt centrale for, at Beof kan indfri sine – og Bornholms – mål, udtaler Helle Munk Ravnsborg.
Beof er ejet af Bornholms Regionskommune og leverer el, vand, varme og renser spildevand på Bornholm.
Øens forsvar er stadig utilstrækkeligt
'Sovjets sande ansigt'
MEST LÆSTE

SPONSOREREDE MEDDELELSER

En rujnnpolta
En lille trind, nærmest rund kvinde
OM BORNHOLMS TIDENDE
LÆS AVISEN DIGITALT
Læs avisen på din computer
Download app til Apple
Download app til Android
Ansvarshavende chefredaktør: Kristoffer Gravgaard.
Bornholms Tidende, Nørregade 11-19, 3700 Rønne.
Hovednummer: 56903000. Redaktion: 56903081. CVR nr: 35244115
© Bornholms Tidende Tekst, grafik, billeder, video, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. Bornholms Tidende forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indhold med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11b og DSM-direktivets artikel 4".
Generelle handelsbetingelser | Cookie- og Privatlivspolitik | Cookiedeklaration