Hotel i Allinge opnår internationalt miljømærke

Hotel i Allinge opnår internationalt miljømærke
Thorbjørn Rafn har gang i sin egen grønne omstilling på Hotel Allinge, som netop har modtaget turismens internationale miljømærke. Arkivfoto: Berit Hvassum
NOTITS | ALLINGE | ABONNENT | 17. JUN 2022 • 13:22
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS | ALLINGE | ABONNENT
17. JUN 2022 • 13:22

En renovering af værelserne og plan om forbedret varmestyring er nogle af de tiltag, der er taget på Hotel Allinge.

 

Der er mange mærkningsordninger, man skal holde øje med, hvis man ønsker at være miljø- og klimabevidst forbruger. En af dem hedder Green Key, der er turismens internationale miljømærke. Det har Hotel Allinge netop modtaget.

Det fremgår af Green Keys danske hjemmeside.

I 2019 begyndte Hotel Allinge med indehaver og vært Thorbjørn Rafn i spidsen arbejdet med at gøre det ældre hotel mere grønt. I første omgang har de renoveret størstedelen værelserne, så de lever op til nutidens standarder, og det har betydet, at hotellet er overgået fra at være et sommerhotel til et helårshotel.

Derudover har hotellet modtaget midler fra SMV Grøn, der er et EU-finansieret støtteprogram for små og mellemstore virksomheder, som ønsker at forandre og udvikle sig med fokus på grøn omstilling. Pengene skal gå til at forbedre varmestyringen på værelser, hvilket vil reducere varmeforbruget med 30 procent. Der skal også etableres elektronisk overvågning af forbrug af el, vand og varme, så der hurtigt kan skrides ind overfor overforbrug.

Hotel Allinge er en del af Small Danish Hotels grønne indsats, hvor flere hoteller i den seneste tid er blevet mærket med Green Keys grønne nøgle. Kæden har sammen med brancheorganisationen Horesta og Green Key kørt en række grønne seminarer for sine hoteller, og Hotel Allinge har været ivrig deltager, fremgår det af hjemmesiden.

 

 

Green Key på Bornholm

Følgende steder på Bornholm har modtaget den grønne nøgle:

Brohuset ved Hammershus

Svaneke Bryghus Restaurant

Fredensborg Badehotel

Hotel Siemsens Gaard

Griffen Spa Hotel

Hotel Allinge

Green Solution House

Svømmesal ved Søndermarkshallen

Søndermarkshallen

Klemenskerhallen

Rønne Idrætshal