Hele byen glæder sig over røgeriet

Hele byen glæder sig over røgeriet
Arnager Gamle Røgeri bliver drevet af familien Persson. Fra venstre er det Michael Stryhn og Ditte Stryhn Persson med børnene Lucas og Maise, Helle og Jonny Persson samt Kenny Persson. Foto: Holger Larsen
ERHVERV | Fredag 31. maj 2024 • 19:00
Holger Larsen
Journalist
ERHVERV | Fredag 31. maj 2024 • 19:00

Arnagerboerne myldrede fredag eftermiddag til åbningsreception på Arnager Gamle Røgeri.

– Jeg troede ikke, at der var så mange mennesker i Arnager...

Helle Persson og den øvrige familie var overvældede over interessen ved fredag eftermiddags åbningsreception på Arnager Gamle Røgeri, hvor ét gavebord hurtigt blev til flere gaveborde.

Flere gange blev håndtrykket med de nye ejere fulgt op med nogle ord om, hvor glade man er i Arnager over, at der endelig "sker noget på røgeriet".

Blandt gratulanterne var den mangeårige formand for Arnager Borgerforening, Arne Ipsen:

– Det er absolut positivt for Arnager. V i har manglet røgeriet i de seneste to-tre år. Det har ganske vist været i funktion, men vi vidste aldrig, om der var åbent eller lukket. Det kørte lidt og ned. Perssons kommer med et godt ry fra Hotel Herold, så vi er glade. Røgeriet betyder meget for os i Arnager. Hvis man for eksempel har gæster, kan man tage dem med herop og spise, og er man ude at cykle eller gå, kan man komme ind og købe en is eller en sodavand, sagde Arne Ipsen.

Perssons paradis

Helle og Jonny Persson drev i 30 år Hotel Herold i Hasle. De solgte hotellet med udgangen af 2023 og bebudede, at de nu var på udkig efter Perssons Paradis – måske noget med bed and breakfast.

Paradiset fandt de hurtigt i Arnager, og mange hasleboer havde også taget turen til Arnager for at lykønske Perssons.

– Vi havde kigget på det for længe siden. Det ligger fint, og vores interesse var primært de seks ferielejligheder. Så kan man sige, at røgeriet følger med, sagde Jonny Persson i en pause mellem alle lykønskningerne.

Der vil fortsat blive røget fisk i røgeriet. Det sørger Jonnys bror, Kenny Persson, for. Han er kendt for sine krakkede sild i Hasle, og nu bliver han røgemester i Arnager.



Maden fik hurtigt ben at gå på ved åbningsreceptionen på Arnager Gamle Røgeri. Foto: Holger Larsen


Ingen butik

Men røgvarerne bliver primært til røgeriets egen restaurant. Fiskeforretningen bliver ikke åbnet.

– Vi lægger ud med at holde restauranten åben til aftensmad, hvor man kan få en buffet med både fisk og andet kød. Det er et lidt blandet koncept, som vi viderefører fra Hasle. Når vi kommer længere hen på sæsonen, regner vi også med at åbne til frokost, sagde Jonny Persson.

Arnager Gamle Røgeri åbner lørdag den 1. juni. Man har ikke sat nogen dato for, hvornår sæsonen slutter.

– Vi mærker efter, hvor længe vi skal holde åbent, og vi ser i det hele taget tiden lidt an med flere ting. Det er meget nyt for os, sagde Jonny Persson.

Familieforetagende

Helle og Jonny Persson overtog røgeriet den 1. april og har således været i gang med istandsættelse og forberedelser i et stykke tid, og i den tid har man tydeligt kunnet mærke interessen fra naboerne.

– Mange arnagerboer er kommet ind til os for at kigge, og man kan tydeligt fornemme, at der er et godt sammenhold i byen, sagde Jonny Persson.

Arnager Gamle Røgeri bliver i høj grad et familieforetagende, idet Helle og Jonny Perssons datter Ditte og hendes mand Michael også bliver en del af det daglige hold.



Jonny Persson (tv) tager imod gæster og gaver. Foto: Holger Larsen

 

Følg debatten på facebook!


En sijllavitta



‘Sijllagjæl’ (indvolde fra sild) som man klaskede op på en væg i forskellige figurer, fx et ansigt, for at forskrække folk om natten, idet det lyste (fosforescerede). Teinnæs illustrerer ordet med følgende citat: ‘Pass du på, ønte varr så vikti, æjlla kajn du tro jâ ska lawa dai en sijllavitta’.
FÅ ABONNEMENT