– Selvfølgelig kan vi i kriseår have taget snakken, men det er altid blevet en meget kort en af slagsen. Det har aldrig alvorligt været på tale, at vi skulle droppe at have vinteråbnet. Det er på trods af at der har været flere måneder hvor det rent økonomisk ikke gav mening. Selvfølgelig kan der være korte perioder på et par uger hvor vi er nødt til at lukke restauranten ned for at få malet eller renoveret, men ellers har vi ingen lukkedage. Vi måler ikke kun succesen i ren økonomi. Det handler også om personale og den samfundspligt vi ser det som, beskriver Morten Borup Carstensen.
Har I oplevet, at andre restauranter har fulgt i jeres fodspor?
– Jeg tror faktisk, at der er flere og flere, der ønsker at prøve det af. Jeg kan også fornemme, at mange steder synes, det er rigtig hårdt, og det kan jeg godt forstå. Man skal se det på den lange bane. Det er et langt hårdt og sejt træk og det kan tage rigtig lang tid at få opbygget det billede hos bornholmerne. Jeg tror, at vi er begyndt at være i bornholmernes bevidsthed som et bryghus der altid har åbent. Men det har taget mange år.
Hvad gør man for at sikre bevidstheden hos lokalbefolkningen?
– Det er svært. For vores vedkommende har vi truffet et valgt om at holde åbent alle ugens dage. Det er til at forstå. Det har vi haft succes med, men jeg kan sagtens forstå at det ikke er lige let for alle. Man skal jo også starte et sted og det kunne være at holde åbent fredag, lørdag og søndag, men for vores vedkommende har vi haft stor succes med at holde åbent alle ugens dage.
Hvem er det, der kommer og spiser hos jer om vinteren?