Har været udskældt: Nu inviteres virksomheder på besøg

NOTITS | ABONNENT | 28. SEP 2022 • 16:36
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | ABONNENT
28. SEP 2022 • 16:36

Synes din virksomhed, at det kan være svært at forstå regler og procedurer i byggesager? Eller oplever din virksomhed udfordringer med ansøgninger gennem Byg og Miljø? Så er der nu godt nyt.

Den 3. oktober bliver startskuddet for en serie af informationsmøder, hvor BYG inviterer de bornholmske virksomheder indenfor i maskinrummet.

Informationsmøderne er fordelt over fem temaer, hvor du kan komme og blive klogere på BYG og de processer, der bliver arbejdet med, når din sag bliver behandlet.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

– Jeg ser rigtig meget frem til disse arrangementer, hvor vi får muligheden for at åbne for BYG's maskinrum og fortælle om, hvordan man laver den gode byggeansøgning med henblik på at få en mere smidig sagsbehandling, udtaler Bornholms Regionskommunes direktør, Lillian Rasch Madsen.

– Jeg er fuldt ud bevidst om, at vores byggesagsbehandling har været opfattet som en ”black box”, og det er vi i gang med at gøre op med, siger hun.

Et tilbud til virksomheder

Målet med informationsmøderne er at klæde virksomhederne bedst muligt på, så ansøgningerne kan komme så gnidningsløst gennem sagsbehandlingen som muligt.

Da møderne er rettet mod de erhvervsdrivende på Bornholm, afvikles de også i samarbejde med Business Center Bornholm.

– Vi hører fra virksomhederne, at det til tider kan være vanskeligt at ramme plet med ansøgninger til byggetilladelser. Derfor er jeg også utrolig glad for, at vi sammen med Byg kan invitere de bornholmske virksomheder med til disse arrangementer, så vi forhåbentlig kan skabe en bedre forståelse og på sigt medvirke til et smidigere forløb, fortæller Christa Lodahl, erhvervschef hos Business Center Bornholm.

Første infomøde finder sted den 3. oktober klokken 15-16 på Landemærket 26 i Rønne.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 09-12-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Lørdag eftermiddag - søndag morgen: Kulden har sluppet sit tag, og søndag morgen er der rigtig gode elpriser til dem, der kan flytte deres forbrug. Mellem 00 og 05 svinger priserne mellem 1,67 og 1,59 kr./kWh alt inkl.  Opdateret 13.10 Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning