Hæder til landmand i Aarsballe

Hæder til landmand i Aarsballe
Simon Holm, der har 600 malkekøer på Borndal, er stolt over titlen som årets læremester. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | AARSBALLE | ABONNENT | 4. AUG 2022 • 10:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | AARSBALLE | ABONNENT
4. AUG 2022 • 10:30

Simon Holm fra Borndal blev indstillet til titlen af sin landmandslærling.

 

Bygholm Landbrugsskole har kåret Simon Holm fra gården Borndal i Aarsballe som årets læremester 2022.

Simon Holm er blevet indstillet til titlen af sin lærling Amalie Boesen, der netop er blevet færdig som faglært landmand. Det oplyser Bygholm Landbrugsskole i en pressemeddelelse.

Amalie Boesens skriver i sin indstilling blandt andet, at Simon Holm er god til at lære fra sig og lader hende være med i alle dele af arbejdet, at det er ok at lave fejl, og at landmanden er imødekommende vedrørende ønsker om arbejdstider og opgaver.

– Han har lært mig, at jeg sagtens kan – jeg skal bare tro på det, siger Amalie Boesen i pressemeddelelsen.

Stolt over titlen

Simon Holm, der er en af Bornholms største mælkeproducenter, er stolt over titlen:

– Jeg har tænkt over, at det er nok en af de fedeste priser man overhovedet kan få – at være en god læremester og have nogle gode lærlinge og medarbejdere, som kan lide at møde ind på arbejde hver dag, fordi de synes, det er sjovt, og fordi de ved, de gør en forskel, siger han.

Bygholm Landbrugsskole, som ligger i Horsens, kårer hvert år årets læremester for at sætte fokus på denne vigtige del af lærlingenes uddannelse.

Ikke helt tilfældigt

– Som skole er det vores opgave at uddanne fremtidens landmænd, men uden gode lærepladser er det ikke muligt. På skolen sørger vi for, at det teoretiske grundlag er på plads, og vi sikrer, at vores elever får det brede overblik over landbrugsfaget og -erhvervet. På lærepladsen får vores elever den praktiske erfaring, som skal til for at holde sammen på alt det skolefaglige, siger forstander Erik Kallehave Kristensen fra Bygholm Landbrugsskole.

At en bornholmer vinder en pris på en jysk landbrugsskole, er måske ikke helt tilfældigt. Bygholm Landbrugsskole har en god tradition for at have elever fra bornholmske lærepladser.

– Vores gode og givende kostskolemiljø gør, at det er attraktivt at tage sine skoleophold her – også selvom man ikke lige kommer hjem hver weekend, siger Erik Kallehave Kristensen.

HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?