Sidste uge blev der afholdt verdensmesterskaber i ost og smør. Verdens fremmeste folk, når det kommer til ost og smør, var samlet i Wisconsin i USA for at smage på smør, ost og smørreost. Blandt dem var Bornholm repræsenteret ved Per Olesen og Bornholms Andelsmejeri, der stillede op i flere kategorier i både ost og smør.
Med sig hjem fra Wisconsin kan Per Olesen og Bornholms Andelsmejeri tage sig en enkelt guldmedalje, da de kan bryste sig af at være verdensmester i saltet smør. De vandt med produktet Lurpak saltet smør, der blev vurderet til hele 99.85 ud af 100 point. I kategorien saltet smør slog de Arlas fabrik i Holstebro, der laver Lurpak let saltet smør, der "kun" fik 99.8 point.
Et mere skuffende resultat oplevede andelsmejeriet i kategorien for blåskimmelost, hvor Bornholms Andelsmejeri har stolte traditioner med deres blåost danablu, der til seneste VM i smør og ost fik en førsteplads og forrige en tredjeplads. Men de forsvarende mestre i blåskimmel måtte denne gang tage til takke med en 9., 12., 16., og 27. plads ud af 31 deltagere. Arla fik en tredjeplads for deres danablu, der bliver lavet i Vojens.
Der var lidt avance at hente for andelsmejeriet, der igen fik en god placering for deres gorgonzola. Bornzolaen har vist sig vældig populær ved verdensmesterskaberne, og igen i år hev den en sølvmedalje hjem. Bornzolaen blev kun overgået af en anden "dansk" gorgonzola, BelGioioso CreamyGorg. Den er produceret i Denmark, der også er navnet på en by i Wisconsin, af BelGioioso Cheese Inc.