Fru Krogh er blevet en heltidsbutik

Fru Krogh er blevet en heltidsbutik
Merete Verner Krogh har opsagt sit job i kommunen for at satse på garnbutikken i Hasle. Foto: Holger Larsen
NYHED | HASLE | ABONNENT | 11. AUG 2022 • 07:15
Holger Larsen
Journalist
NYHED | HASLE | ABONNENT
11. AUG 2022 • 07:15

Det startede som et hobbyprojekt med et garnværksted, men nu er det blevet en butik – og en café.

 

Hasle har fået en ny "heltidsbutik", idet Fru Krogh i Storegade 61 er gået fra at være et hobbyprojekt til nu at være en egentlig garnbutik.

– Drømmen er, at jeg på et tidspunkt kan leve af garnbutikken, siger ejeren af butikken, Merete Verner Krogh.

Merete og Peter Verner Krogh købte i 2019 den tidligere antikforretning for, at Fru Krogh skulle have mulighed for at flytte sin store hobby med at farve garn af lækre kvaliteter ud af privatboligen.

Merete Verner Krogh har en uddannelse som indkøber med speciale i tekstiler, og hun har arbejdet som produktchef i et garnfirma. Så hun kunne godt mærke, at det var garnet, som trak i hende. Hun opsagde sit job i Bornholms Regionskommune, hvor hun har været tilflytterkonsulent, og hun satser nu på garnbutikken.

– Det er som at komme hjem til det, jeg tidligere har beskæftiget mig med. Bare på et andet niveau, siger hun.

Merete Verner Krogh sælger ud over garn også lidt brugskunst, og hun arrangerer strikkeaftener med videre for Bornholms mange håndarbejdsinteresserede.

Der er kommet flere lignende butikker på øen, men det er ikke noget problem, mener hun:

– Det er dejligt med denne garnmangfoldighed, og vi kan noget forskelligt, siger Merete Verner Krogh, der ikke har noget imod at skulle henvise til kolleger.

Et kaffehjørne

– Vi har også etableret et lille kaffehjørne, fordi der ikke er sted at få kaffe, når Café Emajoka på havnen ikke har åbent. Vi får dejlig kaffe fra risteriet Sueños i Østerlars, og da vi havde Etape Bornholm i Hasle kom mange forbi for at købe kaffe. Det er også hyggeligt, når strikkedamerne kommer herind og slår sig ned med deres strikketøj og får en kop kaffe, siger Merete Verner Krogh.