Forvandlingen af Meny er i fuld gang

Forvandlingen af Meny er i fuld gang
Købmanden lægger kræfterne i. Fotos: Torben Østergaard Møller
NYHED | ABONNENT | 31. MAJ 2023 • 05:30
NYHED | ABONNENT
31. MAJ 2023 • 05:30

Susanne Wridt har med ildhu kastet sig ind i opgraderingen af sin butik på Store Torv i Rønne og er ikke bleg for selv at give en hånd med.

Der er forandring på menuen hos Susanne Wridt, som driver Meny i Bornholmercentret på Store Torv i Rønne.

Hun optimerer sin butik for et tocifret millionbeløb, et beløb hendes udlejer dog skæpper godt til. Projektet gik i gang den 8. maj, og der er vitterligt nok at se til, når man som købmanden, der begyndte i branchen som 14-årig og nu har rundet de 60, er en person, som godt kan lide at have fingrene helt nede i bolledejen og tage aktivt del i processen frem for at bare at sidde på sit kontor og kigge på excelark.

Processen skal forvandle de 1.040 kvadratmeter til en nærmest helt ny butik, og som tidligere fortalt i Bornholms Tidende er det tanken ikke at lukke den ned i de otte uger, arbejdet pågår, men gøre tingene i etaper, hvor der bliver taget hånd om et område ad gangen, mens resten af butikken stadig kan betjene kunderne.

Kun de sidste fire dage op til genåbningsdagen, som er planlagt til den 30. juni, vil der blive lukket helt ned.

Det hele kører tilsyneladende på skinner.

– Det tegner fint, og planen holder i hvert fald indtil videre, siger Susanne Wridt.

– Så vi fortsætter simpelthen med at tage et hjørne ad gangen.

 

Susanne Wridt følger intenst med, mens Hans Bentzen fra PLE har fat i en ledning fra loftet.

 

Ekspertise

Og du har vel ekstra travlt for tiden?

– Ja, jeg er jo på hele tiden! Sådan er det, og det ville da være mærkeligt andet. Jeg har jo en daglig dialog med håndværkerne og også med KFI, som ejer Bornholmercentret og er min udlejer og egentlig er dem, der står for byggeriet. Både for tegningerne, arbejdet med at indhente tilbud, sætte håndværkere på og så videre.

KFI, forklarer købmanden, besidder stor ekspertise i forhold til, hvordan en Meny-butik optimalt skal tage sig ud efter at have lavet måske 150 butikker rundt om i landet.

– De har meget mere forstand på det end mig, men jeg er da blevet involveret i alt, hvad der skal laves, og har kunnet rette til hist og her i forhold til, hvordan jeg gerne vil have det, siger Susanne Wridt.

KFI står for Købmændenes Finansierings-Institut og er en fond, der arbejder for at styrke de selvstændige købmænds position ved at stille lejemål, finansielle ydelser og uddelinger til rådighed for købmændene i hele landet. Dertil har instituttet altså ekspertise i forhold til den fysiske indretning af butikkerne og bistår også for eksempel selvstændige Rema-butikker.

 

Også bentøjet skal være i orden ved sådan en ombygning, hvor Susanne Wridt lige giver en fod med ved flytningen af nogle hylder.

 

Meget positive

Men du kaster dig jo faktisk selv rent fysisk ind i projektet, har jeg bemærket?

– Ja, selvfølgelig, haha. Jeg er ikke sådan en type købmand, der sidder i slips og skjorte og kigger på, jeg er altid nede på gulvet. Jeg synes jo, det er sjovt.

Og kan man nu sige "godt begyndt er halvt fuldendt"?

– Ja, absolut. Og der er en supergod stemning både blandt kunder, personale og håndværkere, det er helt utroligt. Jeg er meget glad for mine håndværkere.

Du har været lidt nervøs i forhold til kundernes reaktion, men de tager også godt imod de ting, der sker?

– Ja, det gør de. De er meget, meget positive. Jeg tror ikke, jeg har hørt én, der har sagt, at vedkommende ikke troede, at det bliver godt. Alle smider lige en bemærkning om, at nej, hvor bliver det godt, og hvor er det fint allerede, så det er faktisk fantastisk. Jeg får også mange spørgsmål, og blandt andet derfor har jeg lagt en tegning af, hvordan butikken kommer til at tage sig ud og vil blive indrettet, ud på Facebook, siger købmanden.

 

Hans Bentzen sætter en ny rumadskillelse op.