Flere er interesserede i Strøgets Spisehuz

NYHED | ABONNENT | 22. MAR 2023 • 05:30
NYHED | ABONNENT
22. MAR 2023 • 05:30

Der mangler ikke interessenter, fortæller Jesper Holm, som overtog de røde bygninger i sensommeren.

Efter 30 år med de samme ejere blev Strøgets Spisehuz i sensommeren lukket ned og overtaget af den driftige erhvervsmand Jesper Holm.

Selvom han bor på Bornholm, så er det ikke planen, at han selv vil drive en restauration, men han arbejder på at få en forpagter ind i bygningen, så den igen kan blive fuld af liv.

– Det er ikke sådan, at jeg lige står og siger, at der kommer en ny restaurant i morgen, men jeg arbejder på, at begge erhvervslokaler bliver udlejet, og at der bliver noget aktivitet, forklarer Jesper Holm.

Selvom der er flere interesserede, så har han ikke noget konkret og ingen underskrevne dokumenter, men han kan allerede nu fortælle, at den drøm om en øl- og vinstue, som han luftede i sensommeren, endnu ikke er blevet mere konkret.

– Min plan var jo at åbne øl- og vinstue. Den har ikke udmøntet sig til noget konkret endnu, men vi må se, hvad det bliver til, siger han.

Han afviser, at noget åbner i lokalerne, så der kan nå at blive åbningsdage i påsken.

– Lige nu er det mere sandsynligt, at vi kommer på den anden side af sommerferien, og når vi kommer så langt, så vil folk måske alligevel først åbne til jul.

Kan starte på mandag

Flere af de interesserede har imidlertid ikke interesse i at åbne restauration men en anden type erhverv. Men det kan medføre udfordringer på et senere tidspunkt, hvis først lokalerne lukker ned som restaurant, så derfor skal man tænke sig rigtig godt om, fortæller ejeren, som i øvrigt har droppet planerne om at lave lejligheden på førstesalen om til to lejligheder.

I stedet forbliver den en lejlighed, som forventes færdigrenoveret i slutningen af året.

Han er dog ikke bekymret for, at spisehuset skal komme til at gå i minus.

– Ultimativt, så etablerer jeg selv en øl- og vinbar. Så bliver det mig selv, der drifter det.

– Men det sker først, når der bliver lavvande i pengekassen, så kan det da godt være, at jeg gør noget ved det selv.

Nu vil han dog fokusere på at få renoveringen af lejlighederne færdig, så byggerodet kan være væk, når nogen på et tidspunkt er klar til at overtage forpagtningen. Han håber, at han snart får lukket en aftale, for der er ingen grund til at lokalerne står tomme.

– Hvis der kommer en med den rette indstilling, de økonomiske forhold er i orden, og det ikke er en døgnflue, men en seriøs samarbejdspartner der vil betale den husleje, jeg forlanger - så kan de sådan set starte på mandag.