Espersen indgår ny samarbejdsaftale med Royal Greenland
Fiskerikoncernen Espersen har indgået en ny aftale med Royal Greenland. Arkivfoto: Allan Rieck

FISKERI | BORNHOLM | GRATIS
22. JUN 2021 • 13:34
Henrik Nielsen
Journalist

Espersen indgår ny samarbejdsaftale med Royal Greenland

I forlængelse af et allerede eksisterende samarbejde har fiskerikoncernerne Espersen og Royal Greenland indgået en ny aftale. Formålet med aftalen er at sikre fortsat vækst og udvikling i fisk- og skaldyrskategorien i både detailhandlen og hotel-, restaurant- og cafésegmentet.

– For fire år siden købte Espersen en fabrik i Koszalin i Polen af Royal Greenland, som er specialiseret i fisk- og skaldyrskategorien til detailhandlen, og vi er nu klar til at tage det næste skridt og helt overtage ansvaret for dette detailhandelssortiment. Vi ser frem til at drive kategorien og salget af hele sortimentet samt til at fortsætte med at udvikle kategorien sammen med vore kunder, siger administrerende direktør Klaus B. Nielsen hos Espersen i en pressemeddelelse.

Den nye aftale gør Espersen i stand til at styrke og udvikle fisk- og skaldyrskategorien i Storbritannien, Danmark, Sverige, Tyskland og Frankrig i samarbejde med detailhandlen i endnu højere grad end hidtil.

– Vi er nu i en position, hvor vi kan drive innovation og værdi i kategorien med et bredt sortiment af kvalitetsprodukter sammen med vores detailkunder, siger Klaus B. Nielsen.

Aftalen træder i kraft fra 1. september 2021 med en transitionsperiode frem til 1. januar 2022. Det skal sikre tid til en gnidningsfri og effektiv overgang og start på aftalen.

Royal Greenland fortsætter sin tilstedeværelse i detailhandlen med rejer og naturfisk.

– Dette giver os mulighed for at fokusere endnu mere på vores strategisk vigtige arter i kategorien, som for eksempel naturfisk i detailhandlen, og på samme tid intensivere vores fokus på innovation til delikatesseafdelinger og naturfisk. I horeca-segmentet er det vores klare målsætning at tilbyde det bredest mulige sortiment indenfor fisk og skaldyr med alt fra luksus- til prisvenlige produkter, siger administrerende direktør Mikael Thinghuus hos Royal Greenland i pressemeddelelsen.


Aftalen i hovedtræk

• Espersen køber Royal Greenlands nuværende detailhandels portefølje af frosne panerede produkter fra Espersens fabrik i Koszalin, Polen. De produceres i dag af Espersen, men sælges af Royal Greenland.

• Royal Greenland køber Espersens forretning i horeca-segmentet i Danmark, Sverige, Norge og Tyskland. Espersen fortsætter med at producere produkterne i Koszalin, Polen.

• Espersen fortsætter salget af Royal Greenlands detailhandelsportefølje under Royal Greenlands varemærker i en overgangsperiode.

• Royal Greenland producerer og markedsfører fortsat produkter til detailhandlen baseret på skaldyr, naturfisk og helleflynder.

• Royal Greenland fortsætter med at servicere detailhandlen med et delikatesse sortiment. Espersen styrker sin rolle som kategoripartner i detailhandlen.Flere nyheder