Er du utryg ved stigende smittetal? I Nexø bringer de Black Friday-køb ud

Er du utryg ved stigende smittetal? I Nexø bringer de Black Friday-køb ud
Køb lokalt. Også på Black Friday. Sådan lyder opfordringen fra Carsten Aalling, der er formand for Nexø Handelsstandsforening. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
INTERVIEW | NEXØ | ABONNENT | 23. NOV 2021 • 15:30
INTERVIEW | NEXØ | ABONNENT
23. NOV 2021 • 15:30

Nexø Handelsstandsforening opfordrer til, at man handler lokalt. Også på Black Friday. Hvis man er utryg ved den stigende smitte, kan man få bragt indkøbene ud, fortæller Carsten Aalling.


Butikkerne i Nexø har også Black Friday-tilbud på hylderne, fortæller formanden for byens handelsstandsforening, Carsten Aalling.

Han fortæller, at flere forretningsdrivende tilbyder udbringning af Black Friday-køb, for at sikre, at borgere, der er utrygge ved coronasmitten, stadig lægger deres handel i de lokale butikker.

– Nexø er fortsat en meget aktiv handelsby, også selvom der er et øget smittetryk. Vi arbejder på at sikre trygge rammer for kunderne, og der er mulighed for gratis udbringning, hvis en sårbar borger ønsker at købe noget i en af byens butikker, men ikke har lyst til at gå ned i butikken. Det er en bred vifte af butikker, der tilbyder det, fortæller han.

En kamp for detailhandlen

Carsten Aalling er bekymret for, at Black Friday ender med kun at være en omsætningsfest for nethandlen og opfordrer til, at bornholmerne lægger deres handel i de fysiske butikker.

– Det handler om at købe lokalt, hvis vi skal sikre de lokale handelsbyer, og jeg kan godt være bekymret for deres overlevelse, hvis alle køber deres Black Friday-tilbud på nettet, siger han.

Carsten Aalling fortæller, at detailhandlen er udfordret fra flere sider nu, og derfor skal man som borger bakke op om dem, hvis man vil have liv i sin by.

– Vi har butikker, der skal kunne leve hele året, og de er altså udfordret af flere ting. Corona, som måske afholder nogen fra at gå ned i en fysisk butik, og nethandlen, som suger meget af handlen til sig. Den detailhandelskamp kan ende i butiksdød, og det skal vi kæmpe imod på Bornholm, hvis vi vil have levende byer. Så jeg kan bare sige, køb lokalt ellers ender det galt, siger han.