Elgiganten udskyder butik i Rønne

Elgiganten udskyder butik i Rønne
Som illustreret skulle Elgiganten ligge i bunden af parkeringspladsen - ved siden af Jysk. Foto: Illustration fra lokalplanforslaget.
TOPNYHED | ABONNENT | 3. FEB 2023 • 05:30
TOPNYHED | ABONNENT
3. FEB 2023 • 05:30

Har man passeret Vibegårdcenteret i udkanten af Rønne for nylig, har tanken måske strejfet, at butikskæden Elgiganten begynder at have travlt, hvis de skal nå at åbne til sommer.


I flere år har der været snak om Elgiganten, som senest i oktober bekræftede, at det fortsat var planen at slå dørene op for elektronik-supermarkedet i Vibegårdcenteret i sommeren 2023.

Og mens der stadig arbejdes for at få butikskæden og Bornholm til at gå hånd i hånd, så har etableringen af den nye butik dog ikke været helt gnidningsfri, oplyser supermarkedskæden, som ikke længere satser på at have butikken klar til sommer.

– Vi arbejder stadig på at etablere os på Bornholm. Det er vores klare mål, fortæller Peder Stedal, som er administrerende direktør i Elgiganten.

Omend målet er klart, så er der dog et men.

– Men vi er afhængige af, at vores udviklingspartner kan opføre varehuset til de aftalte vilkår, fortsætter han.

Han fortæller, at projektet er trukket ud på grund af en langvarig politisk proces, som dog endelig er på plads. Men verden har forandret sig, mens processen har stået på, og det ser ud til at så tvivl om, hvorvidt Elgiganten på Bornholm bliver en realitet i denne omgang.

Biltema ønsker at opføre en stor boksbutik på Åkirkebyvej i udkanten af Rønne. Arkivfoto

– Imidlertid har de stigende materialepriser og byggerenter vanskeliggjort det for vores udviklingspartner og underentreprenører, så som det ser ud lige nu, er vi ikke på plads til at komme i gang endnu. Hvornår det lykkes, vides ikke, men vi håber fortsat på at komme til Bornholm, siger Peder Stedal.

Flere store kæder på vej

Ud over Elgiganten er Biltema og Harald Nyborg blandt de navne på store butikskæder, der de senere år er blevet meldt på vej til Bornholm.

Hvad angår Biltema, som gerne vil åbne på Åkirkebyvej uden for Vibegårds Runddel i Rønne, kunne Venstres kommunalbestyrelsesmedlem Heidi Burgedahl i januar fortælle, at planlægningen for den store boksbutik er blevet "lagt i syltekrukken, da man ikke kan finde ressourcer til at realisere lokalplaner, så Biltema kan komme i gang med deres byggeri".

For Harald Nyborgs vedkommende kom det sidste år frem, at et ejendomsselskab, der repræsenterede butikskæden, vandt et udbud om en byggegrund på Ved Lunden i Rønne, men planerne blev indstillet, da geotekniske undersøgelser viste, at underlaget ikke egnede sig til byggeriet af et varehus.