Afgørelsen falder torsdag: Elgiganten har planen klar

Afgørelsen falder torsdag: Elgiganten har planen klar
Hvis kommunalbestyrelsen siger ja til Elgiganten torsdag aften, kan butikken ved Vibegårdscentret i Rønne åbne i sommeren 2023, hvis alt klapper. Illustration fra lokalplanforslaget
TOPNYHED | RØNNE | ABONNENT | 26. APR 2022 • 07:00
Henrik Nielsen
Journalist
TOPNYHED | RØNNE | ABONNENT
26. APR 2022 • 07:00

Hvis kommunalbestyrelsen godkender plangrundlaget for Elgiganten, vil butikken i bedste fald åbne om godt et års tid. Der vil være brug for godt 30 medarbejdere.


Torsdag aften finder Elgiganten ud af, om kæden kan bygge og åbne en butik ved Vibegårdscentret i Rønne. Kommunalbestyrelsen skal sige ja eller nej til det plangrundlag, som skal gøre butikken mulig. Efter politisk behandling i to udvalg peger alt på, at det bliver et ja.

Hvis det sker, har Elgiganten planen klar for sit indtog på Bornholm. Det fortæller administrerende direktør Peder Stedal i en mail til Tidende.

– Hvis alt klapper, og udlejer og entreprenøren kan få det til at hænge godt sammen, så håber vi på at åbne til næste sommer, i 2023, lyder det fra direktøren.

Elgiganten forventer at skulle ansætte godt 30 medarbejdere i butikken, og arbejdet med at finde personalet går i gang, når man har en mere eksakt åbningsdato

– Så her er vi afhængige af, hvornår varehuset kan stå færdigt til åbningen. Typisk starter vi seks måneder før åbning med at rekruttere, fortæller Peder Stedal.

Mange har spurgt

Ender det med et ja til Elgiganten, er det et mangeårigt tilløb, der ender, når kæden lander i Rønne. I maj 2005 citerede Tidende dagbladet Børsen for, at Elgiganten ville åbne i Rønne og 12 andre mellemstore byer. Daværende administrerende direktør Jesper Boysen understregede, at kæden mente det alvorligt. Fem år senere annoncerede kæden ret massivt i avisen, og Jesper Boysen sagde i den forbindelse, at man ikke havde opgivet håbet, samt at man i flere omgange havde undersøgt mulighederne for at etablere sig på Bornholm

– Vi har igennem mange år ønsket os at komme til Bornholm. Igennem årene har mange også spurgt, om vi ikke ville komme til øen, da der har manglet et varehuskoncept som vores inden for elektronik- og hvidevarer, fortæller Peder Stedal, som sidder på direktørposten i dag.

Elgiganten har allerede i dag et vist salg til Bornholm via sin onlineforretning, men ifølge direktøren er der meget mere potentiale og bekvemmelighed for kunderne, hvis der bliver koblet et fysisk varehus på. Kunder kan få bedre råd og vejledning, og de kan komme og se på, lytte til og røre ved produkterne.

– Og endelig fordi vi kan tilbyde blandt andet Klik & Hent og en lang række services til vores kunder, som vi ikke kan i dag, hvor vi ikke er fysisk til stede, fortæller Peder Stedal.