Ejeren lover: Her kommer restaurant igen

Ejeren lover: Her kommer restaurant igen
Her skal der snarest igen åbne en restaurant. Foto: Torben Østergaard Møller
ERHVERV | Mandag 29. april 2024 • 15:30
ERHVERV | Mandag 29. april 2024 • 15:30

Jesper Holm har siden februar 2022 ejet bygningerne, som husede det tidligere Strøgets Spisehûz i Rønne. Han er på jagt efter en forpagter, som vil lave helårsrestaurant igen.

Jesper Holm overtog bygningerne i Store Torvegade, Rønne, som gennem mange år rummede Strøgets Spisehûz, den 1. februar 2022, idet restauranten dog fortsatte frem til udgangen af august samme år.

– Så begyndte jeg nedrivningen i december, og vi startede på genopbygningen den 1. april 2023, siger han.

Siden har den stået på renovering af bygningerne, deriblandt de to lejligheder, som ligger dels i gadeplan, dels på førstesalen, og som nu godt et år senere står færdige.

Som han fortæller:

– Min mor er flyttet ind i den nederste lige ved siden af restauranten. Den anden mangler lige køkkenet, så står den også klar.

Moren har således nu 84 kvadratmeter til sin rådighed, mens lejligheden på førstesalen er på hele 168 kvadratmeter, hvorfor Jesper Holm da også har været så snedig at indrette den, så han med "et snuptag", som han udtrykker det, kan omdanne den til to lejligheder, hvis det skulle vise sig at være opportunt.

Aktuelt er der ikke bopælspligt i lejligheden, hvorfor han da også overvejer, om den skal fungere som flex- eller pendlerbolig – et koncept, som han konstaterer, der jo bliver skreget på for tiden.

Taget tyren ved hornene

Og så er der lokalerne, hvor Strøgets Spisehûz lå. Hvad dem angår, er det hans klare intention, at de igen skal huse en restaurant.

– Jeg har da også ligget i forhandlinger om den med flere forskellige interessenter, som har henvendt sig, siger han.

– Særligt nogle havde jeg en tæt dialog med, og vi forhandlede i over et halvt år, men de sprang fra lige før påske, så det var jeg da lidt ærgerlig over. Jeg har et par andre, der udviser interesse, men der er intet underskrevet endnu, og på dem baggrund tog jeg for 14 dage siden tyren ved hornene og sagde, at jamen, så må vi jo sætte den i stand.

– Jeg havde jo egentlig ventet på at få lejet restaurationen ud, men nu skifter vi lige gulve og lofter og shiner væggene op, får købt noget nyt inventar og fikser også køkkenet op.

Det havde du forestillet dig, den kommende forpagter selv skulle tage sig af?

– Ja. For det er klart, at siger man, at det skal stå fuldstændige shinet op det hele, så koster det mange penge at leje sig ind, men siger man, at man vil overtage restauranten, som den står og selv tage sig af forbedringerne, så koster det mindre. Sådan er det, money talks. Det er alt sammen et spørgsmål om, hvilken forpagter man får ind, og om vedkommende har de fornødne økonomiske kræfter. Det er et simpelt regnestykke, der skal laves, siger Jesper Holm.


Gården bag Strøgets Spisehûz er blevet totalt istandsat. Torben Østergaard Møller


En fordel

Også gården inde bag restauranten har han fået totalrenoveret.

Her har der gennem en lang årrække været lager til restaurationen, efter at der på et tidspunkt blandt andet var installeret spillemaskiner.

– Den bygning sætter vi også fuldstændig i stand. Jeg vil gerne føre den tilbage til det, som den oprindeligt var, nemlig beboelse, siger Jesper Holm.

Tror du, det vil lykkes at få åbnet en restaurant i løbet af denne sommer?

– Nej, så skal det virkelig gå stærkt. Nu kører vi lige de kommende seks-otte uger vores renoveringsprojekt i restauranten, hvilket betyder, at du først vil kunne starte den 1. juli. Det er da heller ikke uinteressant, hvis du skal lave en helårsforretning, og det er det, jeg vil have ind. Jeg har i min lejekontrakt skrevet, at den kommende restaurant skel drives som helårsforretning, det er simpelthen et must for at give nogen en kontrakt.

– Og man kan da også sige, at hvis der var nogen, der åbnede den 1. juli, så er der den regnskabstekniske fordel, at der vil gå 18 måneder, inden de skal aflevere deres første regnskab. Det kan der være nogen, der vil synes er ganske interessant, siger Jesper Holm.

Han kan også oplyse, at de mulige forpagtere, som sprang fra før påske, har meddelt, at hvis ikke han får lejet restauranten ud i løbet af i år, så er de meget indstillet på at genoptage forhandlingerne til oktober.

– Længere væk er de altså ikke, siger han.



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT