Der skal stadig arbejdes med at blive klar til energiø
Et treårigt projekt slutter til nytår, men der er stadig brug for opkvalificering i bornholmske virksomheder, lyder konklusionen fra Center for Regional- og Turismeforskning.
Projektet Klar til Energiø Bornholm slutter med udgangen af 2023.
Projektet har i tre år tilbudt de bornholmske virksomheder hjælp til at gøre sig klar til fremtidens muligheder både med energiøen og de allerede eksisterende muligheder vedrørende udskibning af vindmøller.
Virksomheder er blevet ISO-certificeret, der er bevilget anlægstilskud, medarbejdere har fået ny relevant uddannelse, og ledige er kommet i job.
Det oplyser en pressemeddelelse om Klar til Energiø Bornholm, der som projektpartnere har Business Center Bornholm, Offshore Center Bornholm og Campus Bornholm, som har været ansvarlige for de forskellige aktiviteter i projektet.
Det nævnes blandt andet, at 34 personer har været igennem opkvalificeringsforløb på Campus Bornholm. Det har primært været GWO-kurser (hvor man lærer om sikkerhed, når man arbejder med vindmøller).
13 virksomheder har deltaget i ISO-certificeringsforløb og fem virksomheder arbejder med ESG (bæredygtighed).
Flere anbefalinger
Center for Regional- og Turismeforskning (CRT) har analyseret indsatsen og har nogle flere anbefalinger til, hvordan Bornholm kan forberede sig yderligere på at udnytte mulighederne ved de kommende energiø-investeringer.
Her handler det blandt andet om hjælp til virksomheder, der ønsker at rekruttere internationalt, en strategisk indsats for at sikre, at antallet af lokale lærepladser øges, bistand til generationsskifte, indsats for at understøtte de bornholmske virksomheders arbejde med certificering af produkter, serviceydelser og arbejdsgange samt adgang til lokale sikkerhedskurser (GWO), og at der er brug for en særlig informations- og rekrutteringsindsats målrettet de bornholmske udpendlere om lokale job- og karrieremuligheder.
– Vi er glade for, at det arbejde der er udført i Klar til Energiø Bornholm hænger sammen med de potentialer, der er opstillet i analysen. Vi har haft god succes med at køre forløb for både medarbejdere og virksomheder, hvor der er et konkret output som for eksempel et GWO-certifikat eller ISO-certificering. Der er dog fortsat brug for at understøtte de bornholmske virksomheders arbejde med opkvalificering og certificeringer, som der også er nævnt i CRT’s anbefalinger, siger Allan Westh, arbejdsmarkedschef for Jobcenter Bornholm, der har stået i spidsen for indsatsen.

NYT JOB
MEST LÆSTE
SPONSOREREDE MEDDELELSER

Soppegjijlle
Festligt måltid, der tidligere blev holdt efter en større slagtning, og hvortil den nærmeste slægt blev inviteret. Man serverede suppe med kødboller og kød med peberrodssauce.
OM BORNHOLMS TIDENDE
LÆS AVISEN DIGITALT
Læs avisen på din computer
Download app til Apple
Download app til Android
Ansvarshavende chefredaktør: Kristoffer Gravgaard.
Bornholms Tidende, Nørregade 11-19, 3700 Rønne.
Hovednummer: 56903000. Redaktion: 56903081. CVR nr: 35244115
© Bornholms Tidende Tekst, grafik, billeder, video, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. Bornholms Tidende forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indhold med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11b og DSM-direktivets artikel 4".
Generelle handelsbetingelser | Cookie- og Privatlivspolitik | Cookiedeklaration