Coop: Brugsen kommer til salg

Coop: Brugsen kommer til salg
Dagli'brugsen i Østerlars lukker i slutningen af marts. Derefter bliver bygningerne sat til salg. Foto: Holger Larsen
NYHED | ABONNENT | 19. FEB 2024 • 19:00
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
19. FEB 2024 • 19:00

Der er tæt dialog mellem bestyrelsen i Østerlars Brugsforening og Coop, både om lukningen af butikken og fremtiden for ejendommen.

I Østerlars prøver man stadig at fordøje nyheden om, at den lokale brugs lukker. Mange spørgsmål melder sig. Et af dem er, hvad der skal ske med bygningen, og det har Coop svaret på.

Tidende har været i kontakt med Coops presseafdeling for at høre, hvordan dagligvaregiganten forholder sig til beslutningen om, at Dagli'brugsen Østerlars lukker, og hvilken rolle Coop har spillet.

"Det er altid trist at lukke en butik, og vi er selvfølgelig kede af det på vores gode medarbejderes vegne, der har kæmpet for at få det til at hænge sammen. Men de økonomiske rammer for at kunne drive en rentabel forretning er desværre ikke længere til stede, og derfor har vi ikke andre muligheder end at lukke butikken. Beslutningen er truffet i samråd mellem butikkens bestyrelse og Coop", lyder det i en mail fra presseafdelingen.

For byens bedste

Medarbejderne ønsker Coop at hjælpe videre så godt som muligt.

"Derfor afholder butikkens HR-forretningspartner og butikkens salgschef samtaler med alle medarbejdere i butikken. I fællesskab forsøges, i videst muligt omfang, at finde en ny stilling til den enkelte medarbejder i andre Coop-butikker", fortæller presseafdelingen.

Når det gælder varelageret, sættes det til salg, hvor der løbende vil gives nogle rabatter. Og så er der selve bygningen på Nybrovej. Også den er der en grundlæggende plan for.

"Vi er naturligvis i tæt dialog med butikkens bestyrelse, og sammen med bestyrelsen nedsætter vi et likvidationsudvalg bestående af minimum én repræsentant fra Coop og én repræsentant fra butikkens bestyrelse. Udvalget sørger for at ejendommen sættes til salg og forsøges solgt til et formål for byen bedste - således at bygningen ikke står tom", fortæller Coop.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT