Cecilie åbner klinik med speciale i kvinders underliv

Cecilie åbner klinik med speciale i kvinders underliv
– Jeg synes, at der herovre mangler god faglig kvalitet – særligt til gravide og kvinder, der har født, siger fysioterapeut Cecilie Johansen. Foto: Jacob Jepsen
FYSIOTERAPI | OLSKER | ABONNENT | 20. OKT 2021 • 17:30
Niels Ebdrup
Journalist
FYSIOTERAPI | OLSKER | ABONNENT
20. OKT 2021 • 17:30

Cecilie Johansen har forladt Nordlandets Fysioterapi i Klemensker for at starte en klinik i Olsker. Den specialiserer sig i problemer med kvinders underliv.

Gravide og kvinder med underlivsproblemer kan nu få hjælp i Olsker. Bornholms eneste fysioterapeut med speciale i kvinders underliv, Cecilie Johansen, har nemlig åbnet klinik i privaten på Rønnevej. Den hedder Gynobs Klinkken.

Cecilie Johansen havde egentlig Nordlandets Fysioterapi i Klemensker sammen med sin mand, Jacob. Men henover sommeren oplevede hun, at der var rift om hendes speciale, og det fik hende til at tænke i nye muligheder.

– Jeg har arbejdet med Gynobs ved siden af vores almindelige klinik i Klemensker. Men henover sommeren har der været stor efterspørgsel på mine Gynobs-tider. Vi har derfor ansat en anden, som har overtaget mine timer i klinikken. Så kan jeg fokusere på mit specialområde og tilbyde folk flere tider, fortæller Cecilie Johansen.

Kan gavne mange

Den 33-årige fysioterapeut samarbejder med øens praktiserende læger og jordemødrene på Bornholms Hospital, som kan henvise til hende. Men alle kan bestille tid.

Hun mener selv, at mange kvinder kan få forbedret deres livskvalitet, hvis de kommer i hænderne på hende.

– Rigtig mange herovre kunne have gavn af det, jeg kan – fysioterapi for bækkenbunden. Der er en del ældre herovre, som godt kunne bruge hjælp til eksempelvis problemer med inkontinens. Desuden beskæftiger jeg mig en del med gravide og tilbyder efterfødselsforløb, fortæller Cecilie Johansen.

Vil gerne starte hold

Sammenlignet med situationen ovre, så er der på Bornholm ikke mange tilbud til gravide og kvinder, der har født. Det håber Cecilie Johansen at ændre på, og hun håber at kunne gøre det i form af holdtræning.

– Lige nu tilbyder jeg individuelle behandlinger. Men det er min plan på sigt at kunne tilbyde holdtræning til efterfødselshold eller fødselsforberedelseshold. Jeg synes, at der herovre mangler god faglig kvalitet til gravide og kvinder, der har født.

– Ved siden af holdtræning, vil jeg give de her gravide og nybagte mødre faglig og teoretisk viden om bækkenbund, fysiologi, anatomi og hormoner, siger Cecilie Johansen.

Hun behandler også mænd, der for eksempel har været igennem en opration for prostatakræft.