Byggeriet er en drøm, der går i opfyldelse for familien Meyer

Byggeriet er en drøm, der går i opfyldelse for familien Meyer
Illustration fra projektbeskrivelsen.
BOLIGER | ERHVERV | SVANEKE | Tirsdag 3. august 2021 • 15:00
BOLIGER | ERHVERV | SVANEKE | Tirsdag 3. august 2021 • 15:00

Boligbyggeriet på Møllebakken er en drøm, der går i opfyldelse for familien Meyer. Den unge generation bor i København, mens bedsteforældrene på begge sider er fra Bornholm. Peter Meyer, der er hovedmanden bag det nye byggeri, er søn af John og Johnna Meyer, der boede i hovedhuset til stubmøllen på Møllebakken frem til deres død.

I 2012 erhvervede Peter Meyer og hans hustru Jeanette Møllebakken 12, og to år senere købte de campingpladsen lidt længere nede ad vejen, netop med tanke på at bygge boliger.

Går i et med klippeengen

Desværre gik Peter Meyer bort i slutningen af 2018 efter et hårdt forløb med sygdommen ALS. Men han nåede inden da at føre flere samtaler med arkitekt Kim Utzon.

Det fortæller parrets søn Thor Meyer, der i dag bor i Solrød Strand.

– Det var min fars vision, at byggeriet skulle gå i ét med klippeengen nedenfor grunden. Den skulle trækkes op på den gamle campingplads, og den vision har Kim Utzon omsat til virkelighed, siger Thor Meyer, der som projektansvarlig følger projektet til dørs sammen med sin mor, der er bygherre, og den øvrige familie.

Servicebygning rives måske ned i år

Det lå også Peter Meyer på sinde, at de nye boliger skulle være med til at holde liv i Svaneke hele året. Thor Meyer glæder sig over, at der ikke er bopælspligt på byggeriet. Samtidig er han overbevist om, at Utzon-byggeriet vil være attraktivt for folk, der bor på Bornholm hele året.

– Husene er oplagte til tilflyttere og andre, der ønsker fleksibilitet, siger han.

Han fortæller, at byggeriet går i gang, så snart de ti første boliger er solgt – hvilket åbner op for at servicebygningen på den tidligere campingplads kan rives ned allerede i år.


Thor Meyer. Privat foto


Andet forsøg

Swanvika-byggeriet var klar til at blive skudt i gang allerede i sommeren 2017, men processen blev sat i stå, da Peter Meyer blev syg.

Projektet blev oprindeligt udarbejdet i samarbejde med Bornholms Regionskommune, og den samlede investering er ifølge projektbeskrivelsen på 25 millioner.





En sijllavitta



‘Sijllagjæl’ (indvolde fra sild) som man klaskede op på en væg i forskellige figurer, fx et ansigt, for at forskrække folk om natten, idet det lyste (fosforescerede). Teinnæs illustrerer ordet med følgende citat: ‘Pass du på, ønte varr så vikti, æjlla kajn du tro jâ ska lawa dai en sijllavitta’.
FÅ ABONNEMENT