Byggede nyt for to år siden, men mangler allerede plads

Byggede nyt for to år siden, men mangler allerede plads
Steen Andersen ofrede omkring en kvart million på ombygningen af lokalerne på Sdr. Hammer i Nexø, og i dag står der en flot hvidevarer-butik. Foto: Anders Liljeroth
NYHED | NEXØ | ABONNENT | 2. AUG 2022 • 05:30

2021 var året, hvor nærmest alle skiftede deres hvidevarer ud, og det kan mærkes på både salg og service i år. Alligevel er Steen Andersen, der driver SA-Service, ganske godt tilfreds.

Det er i næste måned to år siden, at Steen Andersen valgte at flytte sin hvidevarebutik SA-Service fra Torvegade i Nexø til nye større lokaler på Sdr. Hammer. Og de to år er gået rigtig godt.

– Nu havde vi jo et 2021, som var et fantastisk år. Der gik alle med armene oppe. Og det kan vi så godt mærke her i 2022. Her kan vi ikke holde samme hastighed, fortæller Steen Andersen, da Tidende møder ham i den nye butik.

Ud over, at salget af nye produkter i forhold til sidste år er faldet omkring 30 procent, så har det store salgsår 2021 også en anden effekt.

– Hvor nærmest alle maskiner sidste år blev skiftet ud til nye modeller, så falder antallet af serviceopgaver og reparationer også. For alle de gamle modeller, vi tidligere reparerede på, står jo over på BOFA, forklarer Steen Andersen.

Har nedgangen i omsætningen haft betydning for antallet af medarbejdere?

– Nej, det har det ikke. For vi løb simpelthen for stærkt sidste år. Faktisk har vi netop ansat en ny medarbejder. Vores nye butik har hængt lidt i bremsen, hvor vi i flere perioder bare har nået at putte varerne ind, uden at vi har fået sat prisskilte og den slags på. Det skal vi rette lidt op på nu.

Stor ombygning er allerede for lille

Ideen med at flytte butikken fra lokalerne ved torvet og ud i byens industriområde var, ud over muligheden for at få bedre til- og frakørselselsforhold, naturligvis at få mere plads til butik, lager og kontor.

Og selvom ombygningen nu er færdig, så ser det ud til, at Steen Andersen fortsat mangler plads.

– Det var et stort rod, da vi overtog lokalerne her. Vi har fået sat nye vægge op og lavet om, og det har vi brugt omkring en kvart million på. Og nu er det faktisk allerede for lille. Vi kunne godt bruge mere plads, mener han.

Et af de steder hvor butikken har kæmpe omsætning er på nettet, hvor der i webshoppen ligger 1.600 produkter. Og da SA-Service arbejder sammen med kæden Hvidt & Frit, så kan Steen Andersen trække produkter på deres lager. Og ligesådan giver et samarbejde med den svenske gigant Elon en mulighed for hurtigt at få produkter til øen.

– Hos Elon i Sverige har vi 55.000 kvadratmeter lager med 5.000 forskellige enheder, vi kan trække på, og det var da også noget der hjalp os, da mange andre forhandlere havde problemer med at levere varer i corona-tiden.

Er der ingen ulemper ved at flytte butikken ud fra centrum?

– Jo, vi har ingen strøgkunder. Da vi åbnene for to år siden, havde vi to store reoler med små elektriske produkter, men de sælger altså ikke i vores butik nu. Vi har stadig varerne, men de er rykket lidt længere ind i butikken. Så det er klart, at den turist, der har glemt sin barbermaskine, dem får jeg ikke i butikken.

SA-Service har fast to mand, der kører rundt på øen og monterer og servicerer. Og en del af de maskiner de servicerer er lejede hvidevarer.

– Ja, der er stadig rigtig mange, der vælger at leje deres hvidevarer. Mange er trætte af, at de køber en hvidevare, der ikke holder, og når man så lejer, så er man sikker på, at varen bliver repareret, hvis den går i stykker. Og man betaler hverken startomkostning eller gebyr, så der får man meget for pengene, mener Steen Andersen.

Han bemærker, at når man lejer sine hvidevarer, så kan man få byttet sit produkt ud efter 24 måneder.

– Så er man den type, der meget gerne hele tiden vil have de nyeste modeller, så er det en meget let måde at gøre det på, forklarer Steen Andersen.

Lokalerne som Steen Andersen flyttede til sidste år er allerede nu for små. Det gælder både i forhold til butikkens egne produkter, men også på de dage, hvor der kommer IKEA-varer til byen. Steen Andersen har dog kig på nogle af nabo-ejendommene, som han med tiden håber at kunne få fat i. Foto: Anders LIljerothHVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?