Brugs skal finde ny uddeler: Jeg har tabt pusten

Brugs skal finde ny uddeler: Jeg har tabt pusten
Jeg føler mig godt og grundigt slidt og lidt udbrændt, siger Jørn-Ole Pedersen, der stopper som uddeler i Dagli’ Brugsen i Østerlars. Foto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 14. SEP 2022 • 15:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
14. SEP 2022 • 15:30

Jørn-Ole Pedersen, uddeler i Dagli’ Brugsen i Østerlars, går på pension til december.

Dagli’ Brugsen i Østerlars, som i forvejen er hårdt presset af høje omkostninger, har fået en ny udfordring. Brugsen skal finde en ny uddeler.

Jørn-Ole Pedersen går på pension til december. Det oplyser Anne Jensen, formand for Dagli’Brugsen i Østerlars til TV 2/Bornholm. Jørn-Ole Pedersen bekræfter overfor Bornholms Tidende, at han stopper efter knap fire år som brugsuddeler i byen.

– Jeg føler mig godt og grundigt slidt og lidt udbrændt. Den her energikrise påvirker mig personligt. Vi laver faktisk et godt købmandsskab, lige indtil vi skal til at betale elregningen. Så der det ikke så godt ud længere, siger Jørn-Pedersen om en elregning, som er mere end fordoblet.

– Det var indtil for cirka to måneder siden tanken, at jeg ville stoppe, når jeg til september 2023 fylder 67. Men alt det, der er kommet nu med de stigende omkostninger gør, at jeg næsten har tabt pusten. Jeg vil ikke udsætte min krop for det her. Det er drøjt. Nu skal der yngre kræfter til, siger Jørn-Ole Pedersen, der blev 66 år i søndags.

– Jeg vil fortsat kæmpe så meget jeg kan for brugsen, for butikken er blevet mit hjertebarn, og jeg vil gøre alt for at sætte den, der afløser mig, så godt som muligt ind i tingene, så butikken kan blive drevet videre.

Jørn-Ole Pedersen siger, at han håber, at bestyrelsen kan finde en yngre afløser med nye, gode ideer til, hvordan man kan drive brugsen videre.

En appel

– For byen Østerlars’ skyld skal man gøre alt for at bevare brugsen. Jeg vil gerne appellere til de lokale: Bak nu den kære brugs op. Husk nu alle de serviceting, brugsen kan. Man kan indlevere tøj til rens, bytte gasflasker, hente pakker, man kan hente medicin – alle de ting, som discountbutikkerne ikke kan, siger Jørn-Ole Pedersen.

– Jeg kommer selvfølgelig til at savne alle de søde kunder og gode venner, jeg har fået i min tid i brugsen, tilføjer han.

Anne Jensen, formand for brugsens bestyrelse, siger til TV 2/Bornholm:

– Vi drømmer om at finde en ung – eller forholdsvis ung – og sprudlende uddeler med noget erfaring. Men vi ved også, at det med at være ung og samtidig have erfaring kan være svært at opfylde. Men vi søger i hvert fald en uddeler, der har visioner for brugsen – om hvordan vi kan holde liv i den, og hvordan den kan udvikle sig, siger Anne Jensen og kommer også med en appel til alle i Østerlars om at støtte brugsen.