Bornholms sidste bank lukker for kassebetjening

Bornholms sidste bank lukker for kassebetjening
Behovet for at gå i banken er faldende, lyder det fra Danske Bank. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | ABONNENT | 3. MAJ 2022 • 10:30
Tommy Kaas
Digital chef
NYHED | ABONNENT
3. MAJ 2022 • 10:30

Bankkundernes behov for at blive betjent i en kasse er stærkt faldende, fortæller Danske Bank, der som den sidste bank på Bornholm ophører med kassebetjening.


Fredag den 8. juli er sidste mulighed for at gå ind i en bornholmsk bank og hæve penge i kassen. Herefter lukker Danske Bank på Store Torv i Rønne nemlig som den sidste bank på Bornholm for kassebetjening.

Det fortæller filialdirektør Kim Håkansson til Tidende.

Danske Bank i Rønne er én blandt kun fem af kædens banker, der det seneste halvandet år har haft kassebetjening. Fremover bliver det kun muligt at gå i kassen i København og Aarhus.

– Behovet er kraftigt faldende, siger Kim Håkansson, som det seneste halvandet år kun har haft åbent i kassen om tirsdagen og fredagen i tidsrummet 10 til 13.

Egentlig kunne man have lukket tidligere, men det har været et ønske fra Rønne-filialen at trappe langsomt ud.

– Vi har kæmpet for lokalt at tage det her i to trin for, så vores kunder har kunnet vænne sig til, at det er den her vej, det går, forklarer Kim Håkansson.

For det er det, påpeger filialdirektøren. Antallet af betjeninger i kassen er markant faldende, hvilket coronakrisen også har været med skubbe på. Desuden bruger langt færre bankkunder efterhånden kontanter, ligesom flere og flere har lært at bruge automater og netbank.

Danske Bank i Rønne bliver en rådgivningsafdeling.

 

Men ikke alle er helt med endnu, erkender Danske Bank.

– Og dem står vi selvfølgelig klar til at hjælpe i gang, så de bliver trygge ved automaterne og deres netbank, siger Kim Håkansson.

– Vi er helt på det rene med, at det er ærgerligt, men vi vil gøre alt for at hjælpe folk godt videre, siger filialdirektøren.

Danske Bank bliver fremover en rådgivningsafdeling – dog med åbent til en skranke.