Bornholmermarked introducerer CO2-beregner

Bornholmermarked introducerer CO2-beregner
Eget foto
NOTITS | 16. SEP 2024 • 18:00
NOTITS
16. SEP 2024 • 18:00

Bornholmermarked.dk styrker nu sin position som den største digitale markedsplads på øen ved at implementere en CO2-beregner, som gør det nemt at se, hvilken indflydelse på miljøet det har, når man vælger at købe brugt i stedet for nyt. Det skriver platformen i en pressemeddelelse.

Bornholmermarked.dk har i de senere år fokuseret på at fremme genbrug og bæredygtighed på Bornholm og har blandt andet deltaget i projektet "Grøn Cirkulær Omstilling" via Business Center Bornholm. På baggrund af data fra projektet har Bornholmermarked nu udviklet en CO2-beregner, som viser, hvor meget CO2 der omtrent kan spares ved at købe genbrugsvarer i stedet for at købe nyt.

CO2-besparelsesfunktionen er i første omgang blevet implementeret i kategorien byggematerialer (den grønne fane på sitet) og CO2-besparelsen er allerede udregnet på vinduer, mursten og tagsten.

– CO2-beregneren gør det tydeligt for brugerne at se de miljømæssige fordele ved at vælge genbrugsmaterialer. Jo flere, der vælger genbrugsmaterialer fremfor nyproducerede varer, jo flere er med til at reducere affald og fremme en cirkulær økonomi på Bornholm, forklarer Frank Kirkegaard, medejer af www.bornholmermarked.dk.

– Med en visuel markering af de varer, hvor der foreligger en omtrentlig CO2-besparelse, bliver det lettere for bornholmerne at træffe miljøbevidste valg i hverdagen.

Særligt kategorien byggematerialer har det seneste år været populær med 1.000 opslåede genstande og 683 solgte.

– Vi ser tit byggematerialer som vinduer, døre eller hele køkkener blive lagt på bornholmermarked.dk - ikke fordi de fejler noget, men fordi nogen skifter ud i forbindelse med renovering eller måske bare ønsker et andet udseende i deres hjem, fortæller Frank Kirkegaard.

Platformen bornholmermarked.dk har dagligt 28.000 sidevisninger og er blandt de mest besøgte websites på Bornholm året rundt.

stk

FÅ ABONNEMENT