Bornholm har haft mindst gavn af hjælpepakker
Arkivfoto

BESKÆFTIGELSE | BORNHOLM | GRATIS
8. JUL 2021 • 11:50
Henrik Nielsen
Journalist

Bornholm har haft mindst gavn af hjælpepakker

Hjælpepakker og finanspolitiske stimuli holder ifølge Finansministeriet hånden under 83.000 arbejdspladser i år. En analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser ifølge en pressemeddelelse, at København har størst gavn af hjælpepakkerne, mens Bornholm har mindst gavn af dem.

Analysen fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, hvordan de positive effekter af de økonomiske redningskranse fordeler sig på de forskellige landsdele. Beregningerne er lavet på baggrund af tal fra Finansministeriet.

I år holder hjælpepakkerne hånden under 200 arbejdspladser her på øen. Det svarer til 1,2 procent af de beskæftigede, og det placerer Bornholm på en klar sidsteplads. Tallene for beskæftigelsen stammer fra 2019. Den næstmindste effekt er registreret på Vest- og Sydsjælland, hvor hjælpepakkerne har reddet 1,9 procent af arbejdspladserne.

Sidste år holdt hjælpepakkerne hånden under 57.000 arbejdspladser på landsplan. Af dem lå 100 på Bornholm.

– Coronakrisen har været en hård omgang for økonomien, men i modsætning til finanskrisen er der heldigvis gode muligheder for, at dansk økonomi kan vende tilbage til den sti med vækst, som vi fulgte inden sidste forår. Vi kan især takke hjælpepakkerne og den førte finanspolitik for det, der ligner en hurtig genopretning, siger cheføkonom Erik Bjørsted fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd i pressemeddelelsen.Rubrikannoncer

Med flere tusinde besøgende hver dag, vil din rubrikannonce her være et godt sted at få dit budskab ud.


Indryk rubrikannonce

Flere nyheder