Beof vil samle alt i én bygning

Beof vil samle alt i én bygning
Sådan skal facaden på Beof's nye hovedsæde efter planen se ud. Illustration: Beof
NYHED | 12. DEC 2024 • 06:00
Jakob Marschner
Journalist
NYHED
12. DEC 2024 • 06:00

Otte år efter at Bornholms Forsyning og Østkraft blev lagt sammen, vil Beof fuldende fusionen ved at samle de to virksomheder på Industrivej i Rønne. En ny bygning skal føjes til de to eksisterende. Et længe næret ønske bliver opfyldt, siger direktøren.


Hvis alt går efter planen, vil Beof i 2027 samle alle sine cirka 170 medarbejdere på én adresse i Rønne. På Industrivej, hvor energiselskabet allerede har en bygning i dag.

I den bygning skal medarbejderne fra de oprindelige selskaber Bornholms Forsyning og Østkraft flytte sammen. For at få plads til dem alle handler planen om opføre endnu en bygning ved siden af de to, der findes allerede.

– Det her er noget, som vi - både medarbejderne og jeg - har glædet os til i mange år. Det er en løsning, der både styrker vores interne samarbejde og forbereder os på de nye udfordringer, som vi står over for, siger administrerende direktør Claus M. Andersen i en pressemeddelelse.

I 2027 vil der være gået 11 år fra de to oprindelige selskaber i 2016 blev slået sammen til Beof. Formålet er ifølge Claus M. Andersen "at gøre virksomheden klar til fremtidens udfordringer".


Flytteplanen er ifølge Beof's pressemeddelelse "blevet truffet med bred opbakning i bestyrelsen".

– I de kommende år står vi over for nogle omfattende opgaver, fordi vores kerneopgave ændrer sig. Vi har sørget for sikker og effektiv forsyning i generationer her på Bornholm, siger Claus M. Andersen.

– Det skal vi stadig, men vi står også over for store investeringer i både el, varme, spildevand og vedvarende energi - og også investeringer på tværs af de sektorer - for at lykkes med vores mål, siger han.

– Vi tror på, at det bedst opnås ved, at alle medarbejdere arbejder tæt sammen, både fysisk og fagligt.




Den nye Beof-bygning skal tjene mange forskellige formål. En del af dem er forklaret på tegningen her. Illustration: Beof


 

Billigst og bedst

Beof's kommende bygning bliver ifølge selskabet skabt med fokus på at genanvende og få mere ud af de eksisterende bygninger og materialer. I stedet for at bygge helt nyt.

– Vi har undersøgt forskellige mulige alternativer, og den billigste måde er ved at udnytte vores eksisterende faciliteter på Industrivej og så bygge til dér. Samtidig er det også en væsentlig mere bæredygtig løsning med et lavere CO2-aftryk, end hvis vi skulle bygge helt nye lokaler, siger Claus M. Andersen.

Med i billedet hører også, at der på landsplan bliver brug for mange tusinde nye ansatte, hvis planerne om den grønne omstilling skal blive til virkelighed. Claus M. Andersen siger, at Beof allerede mærker det.


– Der er rift om de dygtige medarbejdere, og ved at skabe en attraktiv, moderne og bæredygtig arbejdsplads bliver det lettere for os at rekruttere og fastholde de rette kolleger, som er helt afgørende for, at vi kan løse de opgaver, som fremtiden bringer, og som Bornholm har brug for, siger han.

Et andet mål med Beof's nye hovedsæde er at skabe adgang for flere bornholmere.

– Vi vil rigtig gerne tale med vores kunder, og med de nye rammer kan endnu flere af dem komme på besøg til en dialog om alt fra hvordan en elregning læses til hvordan man selv kan bidrage til en bæredygtig omstilling af Bornholm, siger Claus M. Andersen.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT