Alle hytter var booket i juli

Alle hytter var booket i juli
På Hasle Camping var alle hytter lejet ud i hele juli måned. Arkivfoto: Allan Rieck
TURISME | HASLE | ABONNENT | 16. AUG 2021 • 08:00
Jakob Marschner
Journalist
TURISME | HASLE | ABONNENT
16. AUG 2021 • 08:00

Alle hytter lejet ud i hele juli måned. Alle pånær en enkelt procent, og når en campinggæst endelig meldte afbud, stod en ny på spring for at overtage pladsen. Til mange måtte man også sige "Nej, vi beklager".

Sådan var højsæsonen for Hasle Camping, hvor indehaver Kim Sørensen "bestemt ikke klager".

– Jeg har kun gode ting at fortælle. Vi har haft sindssygt travlt. Vi har aldrig haft så travlt før i de nu 11 år, hvor vi har haft pladsen. Det har været det vildeste, vi nogensinde har prøvet, fortæller han.

– Belægningsprocenten i hytterne var på 99 procent i juli måned. Man tror jo, at det er løgn. Hvis nogen meldte fra, havde vi folk på venteliste, som vi bare kunne ringe til.

Kim Sørensen fornemmer, at hele den bornholmske campingbranche har haft en rigtig god sæson.

– Jeg tror ikke, at vi er exceptionelle, men jeg må være ærlig og sige, at jeg ikke rigtig har haft tid til at snakke med nogen kolleger. Men min fornemmelse er, at der også har været knald på hos dem, siger han.

– Vi oplevede en del, der bare tog herover og sagde, at "vi finder nok et sted at være". Men det tog nogle af dem fejl i. Hver eneste dag har vi måttet sig nej, når nogen kom og spurgte, om vi havde et sted.

Ansatte steg i løn

Særligt til én gruppe af turister havde Kim Sørensen svært ved at fortælle, at han ikke havde plads.

– Der har særligt været rigtig mange vandrere, der kom og spurgte, om vi havde en plads. Jeg har altid kunnet finde et lille hjørne til dem, men det har jeg ikke altid kunnet i år. Det har jeg det godt nok skidt med, når de sådan har vandret rundt hele dagen, fortæller han.

– Det har været super godt for os, men ikke altid så godt på vegne af turisterne, for det er ikke så rart at få at vide, at der ikke er plads, og det er heller ikke rart at måtte sige nej til kunder.

– Jeg er ikke i tvivl om, at vi skal bruge efteråret på at finde ud af, hvad vi nu gør. Vi kunne ikke låne fælleden i år, som vi kunne sidste år. Men vi vil da prøve at snakke med kommunen om det igen

Problemer med at få mandskab nok til at følge med har været årets helt store hovedbrud. Ikke bare i turistbranchen, ikke bare på Bornholm, men over hele landet. Hasle Camping prøvede i år at bringe sig på forkant for at holde på sine 16 ansatte i juni og juli.

– Vi lagde ud med at hæve vores folk i løn, for vi ville rigtig gerne holde på vores folk. Hvis du står i juli og er uden arbejdskraft...så er du på spanden, fortæller Kim Sørensen.

– Vi har stort set de samme folk, der arbejder for os hvert år, så vi har ikke været ramt. Men vi er fuldt ud klar over, at det har været et kæmpe problem andre steder.