Skærmtid kan sagtens være både sjovt og lærende

Skærmtid kan sagtens være både sjovt og lærende
Hjemme i familierne gør de fleste forældre det så godt de kan, når det kommer til børns mediebrug, skriver kommunens digitale dannelseskonsulent. Arkivfoto
KOMMENTAR | ABONNENT | 17. NOV 2023 • 19:00
Af:
Dennis Lindholm Nielsen
digital dannelseskonsulent BRK
KOMMENTAR | ABONNENT
17. NOV 2023 • 19:00

Skærm- og mediebrug handler om hvad, hvem, hvornår og hvorfor.

Siden tidligt forår 2023 har debatten om børns brug af skærme fyldt over alt.

Børne- og undervisningsministeren Mattias Tesfaye lagde ud med, at der ifølge ministeren selv, i dag er tale om et omfattende brug af skærme i daginstitutioner. Med katten ude af sækken, så stod politikerne vanen tro i kø for at udvise handlekraft. Indgreb i forhold til brug af skærme på dagtilbudsområdet var den politiske udmelding. Mødt af undren og kritik fra både fagprofessionelle og forskere på området. Men tilsyneladende uden effekt. For i slutningen af oktober var en principaftale født. Aftalen skal danne grundlag for lovgivning om brug af skærme i dagtilbud, gældende fra 2024. Med bred politisk opbakning.

Hjemme i familierne gør de fleste forældre det så godt de kan, når det kommer til børns mediebrug. Og det er heldigvis ofte godt nok. Vi skal ikke udelukkende fokusere på skærmtid, men også forholde os til de udviklingsmuligheder, skærmene giver børn og voksne. Helst i samspil. Vi skal hjælpe børnene med at skabe balance i en digital hverdag. Vi kan som forældre med fordel gøre medieforbruget til et fælles anliggende.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 29-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Onsdag: El-priserne er høje i dag og fra kl. 17-21 er det særligt dyrt at bruge strøm - Faktisk et stykke over den seneste tids kogespids-priser. I eftermiddag er gennemsnitsprisen henover de fire timer 5,27 kr./kWh. (alt inkl.).
Vi savner en god gang vind til at presse elpriserne ned, men pt. lover vejrudsigten ikke et skub i den retning i hvert fald ikke før vi rammer weekenden. Tænk over dit forbrug og skub det elforbrug du kan, til efter kl. 22.

Bornholms energi og forsyning