Sammen mod tisseri i saunaen

Sammen mod tisseri i saunaen
LEDER | ABONNENT | 28. JAN 2023 • 05:30
LEDER | ABONNENT
28. JAN 2023 • 05:30

Regionskommunens ejendom er vores fælles ejendom. Hvis ikke vi hjælpes ad med at passe på vores ting, så bliver fællesskabet alt for dyrt.

 

En sauna er et træskur med en el-ovn, der suger strøm.

Den er voldsom populær både på Bornholm og i resten af landet, hvor vinterbadere nyder det adrenalinboostende kolde dyp og den efterfølgende opvarmning og udrensning i saunen.

Selvom videnskaben stadig ikke kan dokumentere vinterbadningens kliniske fordele, så er langt de fleste vinterbadere enige om, at det kolde dyp og den varme nydelse i saunaen er noget, der giver livsværdi.

Tager man en tur i sauna i Hasle, er glæden ved den kommunalt drevne sauna også stor blandt vinterbadeklubbens medlemmer. Derfor er det næsten ikke til at bære, at saunaen døjer med hærværk og uventede gæster, der tisser indenfor, hælder saltvand på varmeovnen og bryder træbeklædningen op.

Kommunens administration vurderer, at driften af saunaen i Hasle i 2023 løber op i 175.000-190.000 kroner. Dertil kommer udgifter til ny ovn, reparation og ekstraordinær rengøring, når vandalerne er på spil i svederummet.

Der er cirka 400 medlemmer af foreningen, der i dag nyder godt af saunaen, og ventelisten til at komme ind er lang.

Det er formentlig den offentlige adgang, som saunaen har sommeren igennem og hver søndag, der åbner mulighederne for hærværket. Her kan alle komme ind og være med, hvilket er et stærkt tilbud for hele Bornholm og vores turistgæster.

Det giver desværre ingen mening, at det pragtfulde træskur i Hasle, der giver så meget glæde og koster så meget at drive, ikke behandles ordentligt.

Som borgere må vi stå sammen om at passe på vores fælles ting. Det skylder vi hinanden og Bornholm.

Kommunen bør overveje, om den store offentlige adgang står mål med omkostningerne til at holde saunaen varm og velfungerende. Det er nok desværre tvivlsomt.