Sådan Sune: Din mad hitter

Sådan Sune: Din mad hitter
LEDER | 31. MAJ 2023 • 05:30
LEDER
31. MAJ 2023 • 05:30

Den bornholmske stjernekok fra Tidende har gjort det igen – vundet hæder og ære til Bornholm.

Det er en nyhed fra vores egen verden. Men nu rammer den hele verden.

Tidendes aviskok, Sune Rasborg, har vundet tredjepladsen i Oscars for kogebøger og kan sammen med Tidende og avisens abonnenter bryste sig af at have skabt og udgivet verdens tredje flotteste kogebog sidste år.

Inden kogebogslæserne og resten af verden kunne læse med i Sunes afsindigt smukke og inspirerende madunivers, 'Vildt Sulten', var vi på Bornholm foran.

Hver eneste uge sendte vi Sune Rasborg ud i naturen på jagt efter en aktuel råvare og hjem i køkkenstudiet i Rønne, hvor nye opskrifter blev kreeret, og de afsindigt smukke billeder blev skudt.

Sune Rasborg har flere priser bag sig, er kok, autodidakt madfotograf og en kreativ sjæl, der uhøjtideligt elsker gode bornholmske råvarer og god smag.

Da vi udviklede koncepter for den ugentlige madoplevelse i Tidende Weekend og den efterfølgende kogebog 'Vildt Sulten', var opgaven at bruge lokale råvarer, der kan findes i naturen, og gøre det på en måde, så alle med en lille smule tålmodighed og et basiskøkken kunne være med.

Det har været en stor overvejelse, om vi skulle give billederne det højere og næsten afskrækkende lækre niveau, som de har. Måske flere ikke turde kaste sig ud i opskrifterne, når de kan se så fancy ud, og hvad laver den slags i en avis?

Men med Sune Rasborgs nede på jorden klumme ved siden af og kravet om, at alle opskrifter skal kunne laves af alle, bilder vi os ind, at vi er sluppet rigtig godt fra projektet. Responsen har været rigtig god.

Når det samtidig er lykkedes at blive nummer tre blandt alle kogebøger i hele verden i hele 2022, så kan vi roligt ranke ryggen her på Bornholm og glæde os over, at også vores madkultur rækker langt ud over Bornholms kyster og skaber inspiration og gode oplevelser mange steder.

Det er en stolthed for Tidende, at vi allerede er i gang med den næste bornholmske kogebog sammen med den bornholmske kokkestjerne.

Husk, at selvom Sune Rasborg er prisvindende, er han stadig meget nysgerrig efter input til nye og gamle bornholmske retter. Den kan sendes til redaktion@tidende.dk, så er der måske mulighed for at vinde endnu en pris.