Sune Rasborg kåret for verdens bedste mad-tv

Sune Rasborg kåret for verdens bedste mad-tv
Sune Rasborg vandt med sin tv-produktion "The taste og Greenland" førstepræmien for verdens bedste mad-tv ved Gourmand Awards 2023. I ægte Oscar-stil holdt han takketale for de cirka 200 mennesker, der deltog i arrangementet i Umeå i Sverige.
NYHED | ABONNENT | 30. MAJ 2023 • 15:30
Anna Holm
Journalist
NYHED | ABONNENT
30. MAJ 2023 • 15:30

Den landskendte kok og bornholmer, Sune Rasborg, vinder prisen for verdens bedste mad-tv ved den internationale konkurrence Gourmand Awards 2023. Ved samme prisuddeling i Umeå i Sverige fik han en tredjeplads i kategorien Nordic for sin bornholmske kogebog "Vildt sulten: Maden i den bornholmske natur".

Kokken Sune Rasborg lander både en første- og en tredjeplads ved Gourmand Awards 2023 – en konkurrence, som går under kælenavnet "kogebøgernes Oscar".

– Det er ret pompøst, selvom det er en niche, fortæller Sune Rasborg om weekendens arrangement, der blev afholdt i Umeå i Nordsverige med deltagelse af omkring 200 mennesker fra hele verden. Hans madprogram var indstillet i kategorien verdens bedste mad-tv, hvor han løb med sejren.

– Det gik så stærkt. Pludseligt var mit billede oppe på den store skærm på scenen, og jeg skulle løbe derop, siger Sune Rasborg, der beskriver oplevelsen som sjov og rørende.

Glæden over tv-programmets succes slutter dog ikke med Sune Rasborgs takketale på scenen i Umeå. Faktisk bliver det større endnu. Sune Rasborg har nemlig indgået en aftale med en kendt streamingtjeneste og skal udvikle yderligere fire programmer om grønlandsk madkultur. Han kan ikke nævne navnet på streamingtjenesten endnu, men kan afsløre, at alle programmer efter sommerferien formentlig vil kunne ses i det meste af verdenen.

Bornholms kogebog i vinderfeltet

Ved weekendens prisoverrækkelse fik Sune Rasborg også en flot tredjeplads i kategorien Nordic for kogebogen "Vildt sulten: Maden i den bornholmske natur", som er blevet til i samarbejde med Bornholms Tidende.

– Jeg gad da godt have haft en førsteplads. Men der var folk fra fattige lande, hvor det virkelig betød meget. For eksempel hvor overskuddet skulle gå til sultne børn i Mexico. Så kan jeg godt afstå fra at vinde, når det betyder så meget mere for nogle andre, siger Sune Rasborg, der da også var i hård konkurrence. Gourmand Awards gennemgår over 100.000 bøger fra omkring 230 lande og regioner, inden de udvælger de bedste bøger. Sune Rasborg håber, at opmærksomheden omkring hans bornholmske kogebog kan skubbe lidt til bogsalget.

– Jeg håber da, at vi sælger det sidste af oplaget på "Vildt sulten", og så håber jeg, at den skal genoptrykkes.

Uanset hvad er Sune Rasborg allerede i fuld gang med den næste kogebog i samarbejde med Bornholms Tidende. Han forventer, at den bliver i et lidt mindre format og dermed mere opslagsvenlig end den store og visuelt flotte "Vildt Sulten"-kogebog. Der er også en kogebog om grønlandsk mad i støbeskeen og tanker om et tv-program om dansk madkultur i stil med det fra Grønland.