Rønne Havn er velkommen på Nørrekås

Rønne Havn er velkommen på Nørrekås
LEDER | 27. MAJ 2023 • 05:30
Tommy Kaas
Digital chef
LEDER
27. MAJ 2023 • 05:30

Det er godt, at Rønne Havn endelig også bruger penge på noget, der direkte kan komme borgerne til gavn.

Velkommen til Bornholm. Under den overskrift er kommunen i gang med et projekt, som skal skabe tiltrængt udvikling omkring Nørrekås Lystbådehavn i Rønne.

Med 40 millioner kroner i pengepungen skal Nørrekås endelig have et løft, og i udviklingsplanen nævnes blandt andet udvikling af lystbådehavnen og cafélivet i fase 1, mens de næste faser omfatter en udvidelse af stranden og lukning af kystvejen i fase 2 og et vandkulturhus ude på trekantsgrunden i tredje fase.

Det er spændende planer. Og det er absolut en nødvendighed, at der sker noget.

For som kommunen bemærker i sit materiale, så byder området ikke just på den optimale velkomst til Bornholm. Om man kommer hertil som turist eller som os andre, så er det ikke særlig repræsentativt for det Bornholm, vi ønsker at være, at det første, man bliver mødt med, er kedelig industri og en masse rod.

For det roder altså frygteligt omkring Nørrekås – ikke kun i det virvar af planer, som er blevet lagt på og taget af skrivebordet i ét væk de senere år, men også rent fysisk i området.

Der har manglet en plan – måske endda en helhedsplan – og hvis det her ikke bare skal være endnu en ting, der bliver søsat for derefter først at blive underprioriteret og siden glemt, så skal man arbejde konsekvent videre med intentionerne.

Et lyspunkt i dette nye initiativ er Rønne Havns økonomiske engagement i projektet. Fredag meldte kommunen og havnen i fællesskab ud, at havnen bliver hovedbidragsyder med et tilskud på 6,5 millioner kroner, og det er da et skridt på vejen for Rønne Havn, som i sin enorme udvidelsesplan længe har sagt, at den på en måde vil "betale tilbage" til borgerne.

Havnen har overtaget det, der nu er et tidligere rekreativt område ved Kanondalen for en slik og udvider også kraftigt ud i havet til stor gene for nogle af dem, der bor i nærheden. Man har lovet, at der også skulle være plads til nye rekreative elementer i havneudvidelsen, og de 6,5 millioner kroner til Nørrekås er velsagtens første håndgribelige bevis på, at noget sådant er på vej.

Brug pengene godt og pust nyt liv i Nørrekås, så vi med stolthed kan byde velkommen til Bornholm.