Politikerne gør Sandvig til en spøgelsesby

Politikerne gør Sandvig til en spøgelsesby
Sandvig. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
SYNSPUNKT | ABONNENT | 16. AUG 2022 • 10:30
Af:
Jan Eskildsen
Nygade 21
Sandvig
SYNSPUNKT | ABONNENT
16. AUG 2022 • 10:30

I stenarbejderhusene på Hammershusvej er der 11 boliger, som man ikke kan skrives op til mere, fordi de skal sælges.

 

Forleden beskrev Birgit Johnsen fra Hammershusvej, hvordan antallet af fleksboliger i Sandvig er steget, ligesom hun stillede forslag om at handle, så nedlæggelsen af byen kan bremses.

Det er bekymrende at se gode boliger blive affolket og omdannet til fleksboliger for personer uden bopæl i kommunen. Der er nok andre instanser end kommunen involveret i at forholdene er ændret – og hvis det skal ændres igen.

Netsiden Bornholm.info fortæller, at her bor 40.720, men ifølge Danmarks statistik bor her 39.817. Vi har i mange år hørt fra politikere og andre, at vi skal være flere indbyggere, før det kan løbe rundt. Vi har også hørt mange gange, at der mangler lejeboliger på Bornholm. Der er fortalt meget om Bornholms faciliteter for børnefamilier, som man gerne ser flere af.

I en tid, hvor der i mange år er klaget over manglen på skatteydere og lejeboliger, er det derfor helt uforståeligt, at Lejerbo har fået tilladelse af Bornholms Regionskommune – og andre – til at sælge stenarbejderboligerne på Hammershusvej i Sandvig. En negativ egenkapital på mindre end en halv million skal medføre nedlæggelse af 11 helårsboliger.

Siden vi blev fastboende i 2003, er seks boliger i Nygade ophørt med at være helårsboliger, et lignende antal i Gottegade og nok flere på Hammershusvej.

I stenarbejderhusene på Hammershusvej er der 11 boliger, som man ikke kan skrives op til mere, fordi de skal sælges.

I alt er omkring 30 boliger nedlagt, siden ordningen trådte i kraft.

År for år vil antallet af fastboende skatteydere falde; samtidig mangler der lejeboliger.

Vi bor i et attraktivt område nær bibliotek, lægehus og skole samt skov og strand, hvilket afspejles i priserne på de huse, der er blevet handlet i de senere år.

Så kære politikere, hvad er meningen? Hvordan synes I selv det går med jeres planer? Er formålet at omdanne Sandvig til en spøgelsesby?