Vi inddrager eleverne i, hvad de har af ønsker for undervisningen og støtter op om det med vores egne idéer. Vi har et ønske om, at eleven skal have en følelse af at være en værdifuld deltager og opleve faglig og personlig udvikling. Det handler om, at eleven får nye positive faglige erfaringer, som er med til at ændre deres selvforståelse. Vi vil gerne sammen med eleven sætte faglige mål, som de føler sig tilpas i. Vi er nysgerrige på, hvordan eleverne anvender sin læse- og skriveteknologi og opfordrer dem til at gøre brug af de strategier og handlemuligheder, som de lærer. Vi italesætter det at benytte hjælpemidler i form af oplæsning, diktering eller ved at lytte som noget helt legitimt. Fokus er på at skabe succesoplevelser, der øger motivationen og glæden ved at gå i skole.
Undervisningsformen er alsidig og der bliver arbejdet med emner såsom hukommelse, koncentration, opmærksomhed, faglige mål og læse- og skriveværktøjer. Der er desuden fokus på at skabe et fællesskab på tværs af årgangene, for eksempel ved at lave julearrangementer. Fællesskabet bekræfter på bedste vis eleverne i, at de ikke er alene med deres udfordringer. Som noget nyt i år lavede pædagogerne og eleverne en event for 5. årgang i efteråret. Her fik eleverne mulighed for at undervise 5. årgang i, hvad det vil sige at være ordblind, hvordan deres undervisning foregår og ikke mindst hvad de har lært.
At få mulighed for at undervise andre var en sjov og lærerig opgave; eleverne voksede virkelig med opgaven og udviste et enormt mod. En opgave der for mange af de ordblinde elever ville have været helt uoverskuelig tidligere. Og denne uge var i særdeleshed med til at nedbryde tabuer.
Eleverne fra 5. årgang synes, det var lærerigt. De fortæller, at de er blevet mere bevidste om, hvad det vil sige at være ordblind. De elever som selv har læse/skrive vanskeligheder på årgangen kunne spejle sig i de ældre elever, og kunne snuse til, hvad de kan lære af strategier fremadrettet.
Det er desuden helt essentielt, at klassekammeraterne forstår, hvilke udfordringer ordblinde står overfor, så de kan støtte hinanden rigtigt; selvom bogstaverne driller, kan man sagtens lave virkelig gode klassefremlæggelser. Dette er også blevet væsentligt nemmere efter pædagogerne er flyttet med ind i klasserne.