Leder: Er Tidende lukningstruet?

Leder: Er Tidende lukningstruet?
LEDER | ABONNENT | 19. NOV 2022 • 05:30
LEDER | ABONNENT
19. NOV 2022 • 05:30

Nej, er det klare svar. Vi har indtil nu klaret 2022 langt bedre end året før.

 

Tidende bliver ofte omtalt som lukningstruet med en dødskamp foran sig. Vi har brugt størstedelen af egenkapitalen og tabt halvdelen af abonnenterne på ti år. Det efterlader os med en lille pengekasse og 5.902 pragtfulde abonnenter. De står – sammen med vores mange gode annoncører – sammen om, at Bornholm er et samfund med et dagblad – en nyhedsoase.

Når man hører om fyringsrunder på de fleste andre private dagblade i denne tid og himmelstormende papirpriser, der gør økonomien svær til næste år, så kan man let fristes til at tro, at vi er tæt på Tidendes endeligt. Men det er vi heldigvis meget langt fra. Tidende står ikke overfor en fyringsrunde, og vi forventer at kunne betale papirprisen – også til næste år med de voldsomme stigninger. Vi har rustet os til stormen.

Den forventning bygger på, at vi har oplevet en stigende opbakning i det seneste år til netop at være Sammen om Bornholm med et fælles dagblad. De private abonnenter, erhvervsabonnenterne og annoncørerne bruger os og bakker os op. Bornholm har brug for samlende historier, kritisk journalistik og debat, der sætter glød i sindene og får blækket til at flyde. Det leverer Tidende hver eneste dag til både de 5.902 abonnenter, der betaler, og de i alt 61.000 sammenlagte læsere, der følger med i papiravis og på tidende.dk. Og det kan vi heldigvis blive ved med – ud fra de forhold vi kender i dag.

Vi har allerede effektiviseret vores organisation i stor grad og haft en hård sparerunde sidste år. Vi har hævet abonnementet med otte procent og beholdt langt de fleste abonnenter, og Bornholms erhvervsliv har sammen med abonnenterne bakket op om Tidende og både tegnet annoncer og erhvervsabonnementer, så vi har et solidt grundlag at drive avis på.

Bornholms Tidende har indtil nu leveret et regnskab, der er markant bedre end sidste år. Desværre var underskuddet dengang i millioner. Vi har flere annoncer i Tidende, udsolgt på netannoncer og en stærk gruppe af abonnenter, der med et lille fald i antal trodser energikrisen og værner om Bornholms sammenhold og holder fast i Tidende.

Det er vi utrolig taknemmelige for. Alle på Tidende brænder for at lave den bedste avis for det bornholmske sammenhold. Vi brænder for de fælles historier og for at udvikle vores Bornholm gennem viden og debat til at blive endnu bedre hver eneste dag.

Tak fordi I læser med. Det betyder meget, at vi er Sammen om Bornholm med fælles historier og et fælles dagblad.DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 09-12-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Lørdag eftermiddag - søndag morgen: Kulden har sluppet sit tag, og søndag morgen er der rigtig gode elpriser til dem, der kan flytte deres forbrug. Mellem 00 og 05 svinger priserne mellem 1,67 og 1,59 kr./kWh alt inkl.  Opdateret 13.10 Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning