Leder: Coronaens positive side

Leder: Coronaens positive side
Louise Ramstrup, der driver Bornholms Rovfugleshow, har valgt at trække i arbejdstøjet og udvikle sin forretning. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
LEDER | BORNHOLM | ABONNENT | 5. JAN 2022 • 07:30
LEDER | BORNHOLM | ABONNENT
5. JAN 2022 • 07:30

Der findes fordele i den triste sygdom, der har hærget vores ø, land og verden de seneste år.

 

Normalt beskæftiger vi os primært med nye restriktioner, smittetal og lukninger, når vi beretter om seneste nyt fra pandemiens triste verden. I går kunne Statens Seruminstitut endelig melde ud, at omikronvarianten giver et mildere sygdomsforløb end den tidligere deltavariant.

Flere medlemmer har undret sig over, at mange private sygdomshistorier med covid i juledagene har været temmelig milde i forhold til, hvad vi tidligere har frygtet af åndenød og indlæggelser.

Ifølge Seruminstituttet er risikoen for at blive indlagt halvt så stor med omikron som med delta.

Der er stadig både indlæggelser, senfølger og dødsfald, så vi skal ikke droppe spritten og afstanden endnu. Men med WHO’s melding fredag om, at 2022 kan blive pandemiens sidste år, hvis vi bliver bedre til at dele vaccinerne med de fattige lande, bliver man helt optimistisk. Men midt i drømmen om den mere sunde fremtid er der også lyspunkter i pandemien lige her på Bornholm.

I Bornholms Rovfugleshow har man nemlig formået at få noget godt ud af pandemien. I stedet for at opgive den kendte turistattraktion, når restriktionerne udfordrer, har man brugt situationen til at gentænke sin forretning og udvikle den.

I stedet for kun at være et show for turister har Louise Ramstrup, der driver attraktionen, valgt at trække i arbejdstøjet og udvikle sin forretning. Hun er hoppet med på destinationens projekt vinterø og holder åbent hele året. Hun har udvidet målgruppen til også at omfatte bornholmere. Nu udbyder hun, at man gå tur med rovfugle for mindre og mere corona-korrekte gruppestørrelser. Som noget helt nyt kan gæster nu sove med rovfuglene. En god nats søvn med rovfugle kræver nok også en vis sikring. Samtidig har showet bygget deres træningshangar om, så de kun kan holde foredrag for op til 350 mennesker med projektor og lydanlæg.

– Hvis der er noget, vi har lært af corona, er det at åbne øjnene for nye muligheder, hvor vi tidligere har haft en tendens til at køre videre i den samme rille, fordi det har fungeret, fortæller Louise Ramstrup til Tidende.

Når verden pludselig ændrer sig i sådan en grad, så er det vores pligt at åbne øjnene for nye muligheder og gøre som rovfugleshowet: Hold op med at køre videre i den samme rille og tænk nyt. Det har mange af os gjort med brug af videomøder og hjemmearbejde. Men der er langt flere områder, vi kan tænke nyt på. Lad os komme i gang.