Et andet sted, hvor jeg som erhvervsdrivende også mærker en stor professionel tilgang til håndteringen fra det personaleteam omkring modtagelsesklasser, er til selve introduktionssamtalen imellem skolen og de ukrainske familier. Her deltager deres leder af modtagelsesklasserne, som helt snorlige har det administrative ansvar for eleverne og familierne. Derfor kan den deltagende lærer være helt hvilende i sin rolle som lærer for klassen. At se det sammenspil er vigtigt, hvilket er kernen i mit indlæg her. Det sammenspil, Paradisbakkeskolen har imellem deres daglige ledelse, deres lærerteam og de øvrige elever på skolen, er et sammenspil, som kan give den ro, som er vigtig for de elever samt lærere, der er i modtagelsesklasserne. Tænk på, at lærerne underviser børn, hvor de ikke har et fælles talesprog, men skal bygge det op. Dette er en kultur, Paradisbakkeskolen har opbygget over en lang årrække. Det er den kultur, jeg mener, vil gå tabt i at flytte modtagelsesklasserne til nye lokaler på en ny skolen.
Tager jeg skyklapperne på, kan jeg godt se fra politisk side, at det er lyder som en let løsning at flytte dem til tomme lokaler. Som erhvervsdrivende vil jeg mene, at det store tab kommer til at ligge hos børnene ved at lave en flytning. Skal den selvsamme kultur for modtagelsesklasser bygges op på en ny skole, vil det tage en årrække, inden denne kulturændring er opbygget og integreret til at være en naturlig del af hverdagen. Kulturændringer kræver tid og passion, ikke kortsigtede løsninger. En flytning til nye rammer og oparbejdning af nye teams til at håndtere modtagelsesklasserne vil være at give unødvendig støj og pres til både lærere og børn.
Hvis Hans Rømer skolen har så meget ledig plads, så kunne det være en mulighed at kigge indad i stedet og analysere, hvorfor pladsen er tom. Hvis vi gerne vil have flere elever i vores folkeskole, så ligger den trods alt med det største opland. Som erhvervsdrivende bliver man nødt til at kigge indad på sin egen virksomhed, hvis ting ikke fungere optimalt, eller der er utilfredshed fra sine kunder.
Argumentet fra politikerne omkring, at transporten er lettere til Aakirkeby, er et papirtyndt argument at inddrage i denne debat. Det handler ikke om transporten, det handler om kvaliteten på undervisningen og dagligdagen for de unge. De kommer fra lande, hvor afstande har en helt anden dimension. Om de skal bruge tid på transport, er irrelevant for dem, hvis bare det er trygge rammer, de kommer frem til.
Giv lærerne den ro, de har behov for til at undervise børnene i modtagelsesklasserne. Giv dem den støtte og opbakning, de har fra deres ledelse og administration, som har rutinen i at håndtere alt det omkringliggende. Lad modtagelsesklasserne blive i Nexø. Opsæt i stedet et par pavilloner i området omkring Paradisbakkeskolen, så giver vi i fællesskab en styrket base til det team, der skal håndtere børnene.