Kaas: Værsgo! En anledning til at hæve kombardo-prisen

Kaas: Værsgo! En anledning til at hæve kombardo-prisen
LEDER | 26. AUG 2024 • 05:30
Tommy Kaas
Redaktør
LEDER
26. AUG 2024 • 05:30

Bornholmslinjen hævder, at det er svært at gøre noget ved billetpriserne på færgen og har formentlig fundet en anledning til at sætte kombardo-priserne op. Det må blive et nej tak.

Bornholmslinjens såkaldt dynamiske prisstruktur giver endnu en gang anledning til hovedrysten.

Som vi kunne fortælle i weekenden, skal man i øjeblikket betale markant mere for en billet som gående om bord på færgen, end hvis man køber billet til kombardobussen. Det betyder, at man kan komme med færge plus bus til København langt billigere end blot med færgen til Ystad.

Det er jo helt skørt og inviterer til kreative løsninger (læs: Man køber en kombardobillet, men stiger aldrig om bord på bussen) og endnu et eksempel på Bornholmslinjens uigennemsigtige og svært gennemskuelige billetpriser.

I weekenden kunne Bornholmslinjen så kommentere problematikken i den aktuelle situation: De gående priser er “meget svære” at gøre noget ved, mens det er kombardobussens priser, man nu kan kigge på.

Det er formentlig jysk for, at nu bliver billetprisen på bussen sat op, for den pris har Molslinjen og Herning Turist, som tilsammen ejer Kombardo Expressen, hidtil været “forsigtig” med, må vi forstå.

Lad os lige kigge på det: I 2023 ramte Bornholmslinjen en gennemsnitspris for gående passagerer på 68 kroner. Der er med andre ord langt op til de 199 kroner, man for tiden skal hoste op med for at komme om bord på Express 5 som gående passager.

Om vinteren kan man til gengæld komme med som gående for 49 kroner, og ja, det er da dejligt.

Men altså: I stedet for at bruge dette som anledning til at hæve billetprisen på kombardobussen, så kig dog på antallet af billige billetter i vintersæsonen og lav et mindre spænd mellem billigste og dyreste billet. Det vil jo sænke behovet for at pumpe sommerpriserne så voldsomt op og fjerne denne latterlige problematik.

Det er helt forkert, når Bornholmslinjen melder ud, at det er svært at gøre noget ved priserne. Faktisk er Bornholmslinjen åbenlyst de eneste, der kan dét, men det kræver altså, at man vil de bornholmske passagerer det bedste.



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT