Kaas: Hvorfor må han ikke være forperson?

Kaas: Hvorfor må han ikke være forperson?
LEDER | 9. FEB 2024 • 05:30
Tommy Kaas
Digital chef
LEDER
9. FEB 2024 • 05:30

Viking Atletik har taget et fint skridt og har endnu en gang vist, at man er et stærkt og moderne idrætsfællesskab.

Det har affødt en heftig debat på Bornholms Tidendes facebookside, at Viking Atletik har givet manden for bordenden en ny titel.

Helt i trit med tiden har Rønne-klubben på i øvrigt demokratisk vis besluttet, at blæksprutten Claus Clausen – og dennes fremtidige afløsere selvfølgelig – skal benævnes forperson i stedet for formand, og det er på fineste vis et udtryk for motionisternes progressive tilgang til inklusion og ligestilling.

Men det er desværre ikke alle, der er begejstrede for tidens nye strømninger. For hvorfor skal "alting" laves om, og hvorfor skal mennesker nu "degraderes til intetkøn".

Det er "latterligt", "patetisk" og "plat", hvis man skal følge nogle af de mange kommentarer, som opslaget på Facebook har kastet af sig fra ganske almindelige bornholmere, men lad os lige stoppe op og se på, hvad det egentlig er, Viking Atletik har gjort:

Man er en forening, der værdsætter og omfavner den mangfoldighed, der selvfølgelig gør sig gældende i det, der er Bornholms største idrætsfællesskab. Man tager et skridt mod et mere inkluderende miljø, hvor alle medlemmer kan føle sig set, hørt og repræsenteret. Der er med andre ord slet ingen grund til at lade sig provokere af den her beslutning, for den gør ingen som helst ondt. Der er udelukkende tale om en positiv handling.

Viking Atletik – og ikke mindst forpersonen Claus Clausen – er kæmpe forbilleder i den bornholmske idrætsverden. Klubben står blandt andet bag den geniale opfindelse Etape Bornholm, som hvert år i uge 30 lokker tusinder af løbeglade mennesker til Bornholm, og idrætsforeningen har for vane hele tiden at bevæge sig derhen, hvor den er god for sine medlemmer. Det kan den blandt andet gøre, fordi den ud over at være et stærkt fællesskab også er en meget sund forretning, og derfor bør Viking Atletik stå som en inspirator for alle andre idrætsforeninger på Bornholm.

Ikke mindst i det aktuelle tilfælde, hvor kursen mod et mere retfærdigt og inkluderende samfund er sat. Fat løbeskoene – vi bør jo alle bevæge os i dén retning.DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 01-03-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Fredag eftermiddag - lørdag morgen: Over 4 kr. eller under 2 kr.  Hvis du flytter dele af dit forbrug fra kogespidsen (kl. 17-21) til efter midnat slipper du med halv skade. Så lær at programmere din vaskemaskine, tørretumbler eller elbil. Opdateret kl. 13.14. Næste opdatering kl. 00.14.

Bornholms energi og forsyning