Hvad nu, kære Folkemøde?
Danny Christensen har mange spørgsmål til Folkemødet.
Ved næste generalforsamling i Foreningen Folkemødet udtræder Søs Marie Serup af bestyrelsen - så ved vi det.
Men det vidste vi faktisk allerede en af de første dage i august, selvom den anden næstformand intet sagde om det i det såkaldte “nyhedsinterview” i TV 2 Bornholm.
Kommer der mon flere fratrædelser? Hvordan ser den opdaterede Folkemødeforenings bestyrelse konkret ud i dag?
Hvordan udpeges bestyrelsesmedlemmer egentlig? Sidder de og udpeger hinanden i de respektive foreningsbestyrelser, som nogen påstår? Ja, det er da bestemt en mulighed. For hvorfra skulle en Vibe Klarup eller en Søs Marie Serup Laybourn fra København da ellers kende til de bornholmske kandidater?
Ledelse og kultur
Man håber at finde en ny direktør inden årsskiftet, udtaler den anden næstformand. Ja, det gør vi andre så sandelig også.
For der er kun seks måneder til FM 2025.
Behøver der egentlig være en FM direktør? Behøver der overhovedet være en Folkemødeforening? Er det ikke nok med en daglig sekretariatsleder, en medarbejderrepræsentant, og en kompetent arbejdsstyrke? Skal bestyrelsesformanden, og de respektive næstformænd, absolut være bornholmere?
Når en konstitueret mellemleder udtaler rosende ord til sin afgående direktør, så står det helt klart, at han ikke kan have været en af “De 7”, der sendte et nødråb i det tidlige forår. Den form for skamros af ens egen chef falder helt uden for skiven, hvis resten af husets medarbejdere er af en anden mening.
I det hele taget synes der at være et ejendommeligt personsammenfald af bestyrelsesmedlemmer. Begrebet Tordenskjolds soldater er et temmelig nedslidt udtryk, men i disse snævre personkredse, bestående af ligesindede, ens politisk tænkende, og temmelig unuancerede kombattanter, er det måske tiltrængt med noget nyt blod?
Jeg er sikker på, at der står masser af dygtige, veluddannede, nye tilflyttere til rådighed. En tiltrængt fornyelse i Allinges eksisterende foreningsbestyrelser synes også at være stærkt tiltrængt.
Sig mig, er man valgt for livstid?
Forunderligt
Det er så forunderligt et fænomen, at der sidder mennesker, der trods åbenbar udygtighed, bliver ved med at kravle op ad karrierestigen.
En anden ting det kunne være interessant at få frem er, om der i “førerbunkeren”, nu er kommet et bedre arbejdsmiljø?
Er “De 7” underskrivere af nødråbet nu tilfredse med deres arbejdsplads? Hvorfor er der ingen, der spørger dem om det?
Bornholmske lokalpolitikere udtaler: “Folkemødet er ikke så folkeligt længere, ikke så demokratisk forankret”.
Hvis man først mister den folkelige, lokale opbakning, så har Folkemødet ikke længere en "eksistensberettigelse". Så er det ikke længere et folkemøde, men bare endnu en "Djøffer forsamling”.
Når en af hovedpersonerne, BEOFs direktør Claus M. Andersen, der er hovedsponsor, udtaler: “Vi vil gerne støtte og styrke det samarbejde, vi allerede har med Folkemødet”, så virker det usmageligt, når han herefter udtaler: “Det er en klog beslutning bestyrelsen er kommet frem til med fyringen af direktør Peter Christiansen”. “Med al den uro er det svært at se, hvordan man skulle kunne vaske tavlen ren”.
Bør en sponsor overhovedet ytre sig om foreningens ledelse og drift?
Bornholm?
Flere lokalpolitikere plæderer for, at FM bør have en bornholmsk direktør, der har kendskab til befolkningen og Allinge. Det er dog en ejendommelig udmelding?
Bør man ikke hellere vælge den bedste til jobbet, bornholmer, skagbo, tjøwenhavner, eller ej? Hvor mange af de nuværende bestyrelsesmedlemmer er overhovedet bornholmere - endsige de ansatte i FM huset?
Betyder det overhovedet noget for engagementet, om folkemødet er placeret på Bornholm i Allinge?
Ja da, og det skal det efter min mening blive ved med at være - de næste mange årtier.
Hvor de ansatte, eller de kommende bestyrelsesmedlemmer, bor privatgen er sagen uvedkommende. Der er evidens for, at utallige chefer i det offentlige og private her på øen har folkeregisteradresse i en anden kommune end der, hvor deres chefjob ligger.
Det støder mange bornholmere, og stor ros er der da også altid til dem, der tager springet fuldt ud og bliver “bornholmere”, som for eksempel de senest to ansatte chefer på TV 2 Bornholm. Det giver stor applaus.
Det ser lysere ud
Udover den mistillidsvækkende kommunikation, inddragelse af lokalbefolkningen, åbenhed i ansættelsesprocedurerne, elendigt arbejdsmiljø, sygemeldinger, fyringer, opsigelser og nødråb fra frustrerede medarbejdere, ser det hele nu alligevel lysere ud end i forsommeren.
Sporet er lagt, og hvis den resterende del af den selvudnævnte bestyrelse og deres ligestillede, ellers snart kunne få fingeren ud og se at komme videre, så er der håb om at næste års FM bliver lige så godt som det i indeværende år.
Luk gerne sekretariatet i København. Opret et lille kontor på DTU eller på et af studierne på universitetet med studentermedarbejdere og engagerede politiske unge - måske en ide?
Ansæt en kompetent ny direktør, gerne en kvinde, hvis det nu absolut skal være sådan, og bed så vedkommende om at bo og betale skat på Bornholm.
Genskab arbejdsglæden og vis os, at alt det, som vi sammen har bygget op over 12 sæsoner nu kører - om ikke på autopilot, så dog i vante faste rammer fra år til år, som gør at man ikke hvert eneste år skal genopfinde den dybe tallerken.
Det er skam især de tidligere medarbejderes fortjeneste, at FM 24 blev så vellykket og ikke kun den nuværende stab.
Er større bedre? Nej!
Og hold så op med at tilstræbe, at FM absolut skal være større og større år for år.
Det er allerede for stort - for “Tivoliseret” og for rodet, som jeg ser det.
Det ideelle antal mødedeltagere ligger nærmere på 60.000 besøgende gæster end på de 100.000 plus.
På gensyn i 2025.

NYT JOB
OM BORNHOLMS TIDENDE
LÆS AVISEN DIGITALT
Læs avisen på din computer
Download app til Apple
Download app til Android
Ansvarshavende chefredaktør: Kristoffer Gravgaard.
Bornholms Tidende, Nørregade 11-19, 3700 Rønne.
Hovednummer: 56903000. Redaktion: 56903081. CVR nr: 35244115
© Bornholms Tidende Tekst, grafik, billeder, video, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. Bornholms Tidende forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indhold med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11b og DSM-direktivets artikel 4".
Generelle handelsbetingelser | Cookie- og Privatlivspolitik | Cookiedeklaration