Godt at nogen tør reagere

SYNSPUNKT | ABONNENT | 16. NOV 2023 • 14:00
Af:
Jørgen Koefoed Kirkestien 1
Gudhjem
SYNSPUNKT | ABONNENT
16. NOV 2023 • 14:00

Du mangler at få det hele med, skriver Jørgen Koefoed til Tidendes chefredaktør.

Hej Kristoffer Gravgaard. Det var tankevækkende, men også lidt skræmmende at læse din leder 7. november: ’Byg broer frem for fremmedhad’ i forbindelse med at ’Generation Identitær’ udrullede banderet ’Stop islamiseringen af Bornholm’ på Hammerhus.

Man skulle tro, at den var skrevet af den forhenværende svenske statsminister Stefan Löfven for fem år siden. Svenskerne var den gang så naive, at de slog deres grænser – og hjerter – op på vid gab for muslimske migranter, mens den politiske klike slog krølle på sig selv for at undertrykke Sverigesdemokraternes mange vælgere.

I dag erkender de fleste – inklusiv Löfven – at man var frygtelig naiv. Man troede, at muslimerne ville være så lykkelige for finde sikkerhed, bolig og uddannelse i Sverige, at de ville lade sig integrere. Man byggede bro af alle kræfter, men det gik alligevel gruelig galt.

Det er sikkert rigtigt, at der endnu ikke er problemer med muslimerne på Bornholm. Der er trods alt kun omkring 200, men derfor behøver du jo ikke at gå ind for, at man ikke må advare om en islamisering – også af øen. En kommende moské er jo en del af den udvikling, der har bredt sig over hele Europa.

Du bør ikke være så enøjet, at du i din leder ikke også forholder dig til, hvad der foregår uden for vores lille, hyggelige ø.

Sverige er magtesløs

I dag står for eksempel Sverige magtesløs. Ud over en række voldelige gadebander er landet infiltreret og underlagt 40 kriminelle klaner. Læs ’Klanerne – kriminaliteten, der udfordrer systemet’. Den er skrevet af den prisvindende graver-journalist Johannes Wahlström og sikkerhedseksperten Jan Persson. Det er uhyggelig læsning, der spår, at klanerne bliver så stærke, at de en dag bliver en del af selve systemet.

De svenske kriminelle klaner er også begyndt at sprede sig til andre lande. For eksempel har spansk politi voldsomme problemer med disse klaner. De rapporteres at være mere voldelige end nogen andre.

Et brudstykke fra bogen lyder sådan her:

”Malmø-netværket består af flere familier, som udadtil beskæftiger sig med at drive forretning. Ifølge rapporter fra politiet ejer de grønthandlere, fødevarebutikker, frisørsaloner, bilværksteder, vekslekontorer samt pant- og guldsmede-forretninger. Dele af aktiviteterne bruges til at muliggøre ulovlig aktivitet. Det handler om våben- og narkotikahandel, hvidvask af penge og salg af illegal sprit og tobak. Overskuddet geninvesteres ifølge politiet blandt andet i deresoprindelseslande, hvor der er eksempler på, at klanmedlemmerne ejer banker og ejendomme. De kriminelle dele af familien er involveret i skyderier og eksplosioner”.

Ifølge en rapport fra EU-kommissionen omsætter organiserede kriminelle i Sverige årligt et beløb svarende til 10 procent af landets BNP – eller halvdelen af Sveriges samlede statsbudget.

Advarsler

Læs hvem professor i socialvidenskab ved RUC – Kristian Østergaard – citerede i forrige uge i Kristeligt Dagblad under rubrikken ’Er den islamiske dagsorden ved at vinde terræn?’ Det var på baggrund i de mange pro-palæstinensiske demonstrationer både herhjemme og i de andre europæiske storbyer, der hyldede og forherligede Hamas’ morderiske paraglidere med blandt andet disse citater:

Det franske dagblad Le Figaro i en leder, da hundredevis af muslimer samlede sig i Paris under brølet ”Allahu akbar”: Disse to ord sammenfatter en afgørende trussel – og det er denne trussel, vi skal bekæmpe uden at ryste på hænderne.

Den tidligere amerikanske udenrigsminister 100-årige Henry Kissinger på tyske Welt TV: Alt, alt for mange muslimer har fået lov til at slå sig ned i Europa. Europæisk udlændingepolitik er slet og ret et udtryk for en naivitet, der må forekomme eftertiden ubegribelig.

Det franske ugemagasin Le Point i en leder: Vi risikerer, at det 21. århundrede bliver islamisk, hvis vi ikke sætter ideologien eftertrykkeligt på plads.

Den franske filosof Alain Finkielkraut i Le Point: Når antiracismen dæmoniserer grænsekontrollen, så er det slet og ret et etisk alibi for at øge migrationen og dermed bidrage til en større forråelse af verden.

Ministerpræsident i Baden-Württemberg for venstrefløjspartiet De Grønne til den tyske tv-kanal SWR: Tyskland må gøre alt, hvad der overhovedet er muligt, for at iværksætte en straksopbremsning af migranter.

Enøjet snæversyn

Kristoffer Gravgaard, du er velkommen til at have din egen mening om det, der skete på Hammershus. Men når du skriver en leder, synes jeg, det vil være en god idé ikke at være alt for naiv og snæversynet, bare fordi du bor på idylliske Bornholm. Se også fakta i øjnene. Europa står i dag over for voldsomme problemer med de mange muslimer, der ikke har til sinds at acceptere vores kultur.

Det bliver ikke et problem for dig og mig, men europæiske politikere har tilsyneladende skabt et uoverstigeligt problem for dine børn – og især for dine kommende børnebørn.

Som sagt: Din leder er sådan set ok, men du mangler at få det hele med. I den tid vi lever i, er det uforsvarligt at være enøjet og foregive at alt er eller forbliver godt. Ting udvikler sig – og desværre sjældent til det bedre.